LAVROV: Priština se otrgla kontroli svojih zaštitnika
Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

posle upada rosu na sever kosmeta i prebijanja ruskog držAVLJANINA

LAVROV: Priština se otrgla kontroli svojih zaštitnika

Politika -

TOKIO - Zapadni zaštitnici dali su predstavnicima Prištine utisak nekažnjivosti, a oni su se otrgli kontroli "onih koji su se pretvarali da ih kontrolišu", ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"U stvari, oni nikada nikoga nisu slušali. I EU i SAD su pokušale da ih kontrolišu, ali je to dovelo do žalosnih rezultata za pokrovitelje sa Zapada, što je kosovskim vlastima dalo osećaj nekažnjivosti i popustljivosti", rekao je Lavrov u Tokiju, prenosi TASS.

Govoreći o ponašanju kosovskih vlasti prema ruskom članu misije UN na Kosovu, on je rekao da to ničim ne može da bude opravdano i dodao da su pokušaji Prištine da ga liše statusa ozbiljno pitanje na koje treba da reaguju predstavnici UN, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, šef misije UN na Kosovu i Metohijij Zahir Tanin je po tom pitanju zauzeo principijelan stav i neće da ohrabruje takvo ponašanje Prištine.

Lavrov je naveo i da su predstavnici Prištine mnoge svoje obaveze prekršile, a pre svega one na koje su se obavezali još pre četiri godine, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja