VUČIĆ U BRATISLAVI: Sa Tačijem se tamo neću sastajati, ali tamo odlazim sa osmehom! Predsednik na panelu o dijalogu Beograda i Prištine
Foto: AP

međunarodna konferencija GlobSec

VUČIĆ U BRATISLAVI: Sa Tačijem se tamo neću sastajati, ali tamo odlazim sa osmehom! Predsednik na panelu o dijalogu Beograda i Prištine

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na međunarodnoj konferenciji "GlobSeC" koja danas počinje u Bratislavi i traje do subote, 8. juna.

Vučić je gostujući jutros na TV Prva rekao da ga u Bratislavi očekuju i razgovori sa američkim zvaničnikom i nekadašnjim ambasadorom Filipom Rikerom, kao i da će tamo biti Hašim Tači ali da se sa njim neće sastajati.

Od Rikera, nekadašnjeg američkog zvaničnika na više pozicija na Balkanu, zatražiće pomoć u ukidanju taksi, koje nam nanose štetu na više frontova.

foto: screenshot

- Sa Tačijem se u Bratislavi neću sastajati - potvrdio je Vučić i dodao da sa odličnim raspoloženjem odlazi u Bratislavu gde će učestvovati na forumu sa tzv. predsednikom Tačijem.

- Odlazim nasmejan jer sam oslobođen svake krivice i neke vrste odgovornosti za ono što se danas dešava na KiM - rekao je on govoreći o posledicama prištinskih taksi koje su osujetile nastavak dijaloga.

- Lako vam je jer idete da govorite istinu, da govorite ono što svi oni vide i što svi znaju - rekao je Vučić je gostujući na TV Prva i dodao da svi znaju šta je istina, ali da je suština u tome da drže svoju stranu.

- Ma koliko svi oni znali da smo mi u pravu, oni će biti na strani Prištine. Oni neće da se odreknu svog čeda koje su ljuljali... onoga u šta su uložili“, rekao je Vučić.

On će na konferenciji učestvovati na panelu na kojem će se raspravljati o budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine. Na skupu će učestvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović i direktorka za Zapadni Balkan pri Evropskoj službi za sopoljne poslove (EEAS).

Ranije je potvrđeno da će na tom skupu učestvovati i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track