KENA POPIO DISCIPLINSKU A NIJE NI ZNAO, EVO ŠTA KAŽE: Bio jedan genijalac u DS koji je izbacivao ministre pa smo sa 22 spali na 6 odsto
Foto: Stefan Jokić

POSLANIK DEMOKRATSKE STRANKE U ČUDU

KENA POPIO DISCIPLINSKU A NIJE NI ZNAO, EVO ŠTA KAŽE: Bio jedan genijalac u DS koji je izbacivao ministre pa smo sa 22 spali na 6 odsto

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena, protiv koga je rukovodstvo stranke, prema pisanju medija, podnelo disciplinsku prijavu, kaže da ga niko o tome nije obavestio.

"Prvi put čujem za to iz medija, stranka mene, a ni bilo koga drugog nije obavestila o tome, ali sam siguran da posle Hitlerove partije nijedna u Evropi neće pokretati nikakve postupke protiv verbalnog delikta, jer je danas 21. vek, slobodna zemlja i svako ima pravo da kaže šta hoće", rekao je Milojičić.

Mediji prenose da su u stranci potvrdili da su prijave podnete, a Milojičić na to odgovara da on nijednu odluku poslaničkog kluba DS nije prekršio, kao ni bilo koji član Statuta stranke, a sve ostalo, kaže, nije na njemu.

"Bio je jedan genijalac koji je izbacivao bivše ministre i poslanike iz stranke pa smo sa 22 odsto spali na šest odsto i siguran sam da toga više u DS neće biti, jer je DS prva koja zagovara slobodu mišljenja, slobodu govora, pravo na slobodno mišljenje", istakao je Milojičić.

Na pitanje kako će dalje postupati, Milojičić kaže da će to činiti u skladu sa odlukama organa stranke i Statutom DS koji je, kaže, jasan, nedvosmislen i na njegovoj strani.

Mediji pišu da su disciplinske prijave zbog kršenja stranačke discipline podnete protiv Milojičića i još nekoliko funkcionera DS, među njima i protiv visokog funkcionera DS iz Vojvodine.

Predsednik izvršnog odbora stranke Dušan Kostadinović rekao je za Danas da su protiv nekih članova zbog javnih istupa koji nisu u skladu sa politikom i odlukama stranke podnete disciplinske prijave koje mogu biti osnov za pokretanje disciplinskog postupka.

Samo pokretanje disciplinskog postupka je u nadležnosti predsednika stranke i etičkog odbora, rekao je Kostadinović koji nije precizirao protiv koga su podnete prijave.

(Kurir.rs/Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track