POPOVIĆ IVKOVIĆ SA AMBASADOROM INDIJE: Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice
Foto: MUP Srbije

sastanak

POPOVIĆ IVKOVIĆ SA AMBASADOROM INDIJE: Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice

Politika -

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković zahvalila je danas, u razgovoru sa ambasadorom Indije u Beogradu Subratom Batačardžijem, Vladi Indije na poštovanju principijalnog stava o nepriznavanju Kosova.

foto: MUP Srbije

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, ona je indijskog ambasadora upoznala sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo u Interpolu.

Ona je istakla da su međunarodno pravo i pravda argumenti kojima se Srbija bori protiv prijema takozvanog Kosova u članstvo najveće međunarodne policijske organizacije, ocenivši da bi prijem takozvanog Kosova bio bi presedan i imao bi nesagledive posledice, između ostalog, i po same države članice Interpola.

foto: MUP Srbije

Ambasador Indije Batačardži istakao je da su dugogodišnje bilateralne veze između Indije i Srbije stvorile i zajedničke interese u borbi za očuvanje međunarodnog prava i da u potpunosti razume stavove Vlade Republike Srbije povodom južne srpske pokrajine, o čemu će obavestiti i Vladu Indije, kaže se u saopštenju.

Popović Ivković i Batačardži razgovarali su i o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track