ŠTA POKAZUJE GOVOR TELA ŠEFA FRANCUSKE: Makron imao tremu, evo kako se predsednik spremao za ISTORIJSKI GOVOR NA SRPSKOM!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

RENDGEN

ŠTA POKAZUJE GOVOR TELA ŠEFA FRANCUSKE: Makron imao tremu, evo kako se predsednik spremao za ISTORIJSKI GOVOR NA SRPSKOM!

Politika -

Tokom govora na Kalemegdanu moglo se videti kako su mu zglobovi ruke pobeleli, jako je stegao govornicu, što znači da je imao tremu i važan cilj koji je morao da realizuje, ističe Marko Stojanović

Francuski predsednik Emanuel Makron samo je naizgled bio nonšalantan i opušten tokom posete Srbiji.

S obzirom na ceo njegov protokol i govore koji su uvežbani - ovde je došao sa jednim važnim i preciznim zadatkom, koji je morao da realizuje u ova 24 sata, i to bez mogućnosti da pogreši, ocenjuje za Kurir profesor scenskog pokreta, glumac i pantomimičar Marko Stojanović.

foto: Dragan Kadić

Stojanović smatra da je na njegovoj poseti radio veliki broj ljudi koji dobro poznaju Srbe i naš mentalitet, kao i da je sve urađeno da se probude emocije koje mi gajimo prema Francuzima već čitav vek i više.

- Ovo je bio politički zadatak da nas otcepi od američkog i ruskog uticaja, a da nas prikloni Francuskoj i Evropskoj uniji. Na Kalemegdanu su bile dve važne stvari. Prva je količina teksta izgovorena na srpskom jeziku, što zahteva ogroman trud i znači da je danima vežbao, a samim tim uvežban je i način stajanja. Tu je i značaj onoga što je govorio, kao i što je hteo da probudi emocije kod naroda koji ga je slušao i gledao. To se vidi u grčevitom hvatanju desnom rukom za govornicu. Tu možete da vidite kako su mu zglobovi ruke pobeleli, jako je stegao govornicu, što znači da je imao tremu i važan cilj koji je morao da realizuje i zato se uhvatio za govornicu - navodi Stojanović.

POGLEDAJTE CEO GOVOR PREDSEDNIKA MAKRONA NA SRPSKOM

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Druga stvar je, dodaje, trenutak kada je gotovo revolucionarno govorio kako bi i podigao masu. Stojanović ukazuje da, kada je Makron govorio o Kosovu i Srbiji, desnom rukom se počešao ispod oka i nosa, sa desne strane, a drugi put sa leve strane lica, i da to češanje nije imalo energiju i ritam njegovog govora i nastupa.

(Kurir / M. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track