JUŽNI RITAM JE POBEDIO: Vranski sastav Lollipop pobedile na festivalu Srbija u ritmu Evrope, obezbedile da Vranje naredne godine bude domaćin
Foto: T.S.

DEVOJKE ZLATNOG GLASA

JUŽNI RITAM JE POBEDIO: Vranski sastav Lollipop pobedile na festivalu Srbija u ritmu Evrope, obezbedile da Vranje naredne godine bude domaćin

Srbija -

Vranjanke koje su trijumfovale na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, održanom u Vrnjačkoj Banji, svojom pobedom obezbedile su da Vranje naredne godine bude domaćin ovog takmičenja. Vokalni solisti Mila Nikolić, Emilija Mišić i Sofija Stanković, kao i srednjoškolke okupljene u šestočlanu plesnu grupu „Lollipop“ u sastavu: Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić, talentovane i harizmatične dobile su poziv od Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu da otpevaju himne Republike Srbije, Savezne Republike Nemačke i Evropske Unije, tokom proslave 30 godina od pada Berlinskog zida.

foto: T.S.

Pre toga pobedničkom timu sledi put u Istanbul. Predstavnice grada Vranja nastupile su u devetočlanom sastavu, uz pesmu kojom se Turska 2009. godine nadmetala na Eurosongu “Dum Tek Tek”. Pobednik je odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledaoca koji su glasali putem SMS-a, dok je prema propozicijama takmičenja glavna nagrada plaćeni put pobednicima u zemlju koju predstavljaju.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović sastali su se danas sa organizatorima velikog muzičko-scenskog takmičenja za decu „Srbija u ritmu Evrope“ , Davidom Makevićem i Igorom Karadarevićem, povodom pobede predstavnica grada Vranja na istoimenom takmičenju, održanom proteklog meseca u Vrnjačkoj Banji. Na radnom sastanku prisustvovao je i koordinator vranjske ekipe Milan Zdravković.

foto: T.S.

Razgovaralo se o predstojećim aktivnostima u pogledu organizacije nove edicije takmičenja, koje će se zahvaljujući trijumfu Vranjanki održati naredne godine u Vranju. Za predstavnice grada na takmičenju ,,Srbija u ritmu Evrope” upriličen je prijem u maloj sali Skupštine. Prema rečima organizatora, takav koncizan televizijski nastup devojaka, koji je emitovan uživo na TV Prva dugo nije viđen.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je inicijalni sastanak doneo preliminarne dogovore u pogledu definisanja oragnizaciono-tehničkih detalja.

„Za mesto održavanja takmičenja odabrana je Sportska hala Vranje. Predstoji nam veliki posao, a mi smo kao lokalna samouprava već ozbiljno pristupili planu organizacije i suguran sam da ćemo se pokazati kao najbolji domaćin do sada. Gradsko rukovodstvo uključiće i članove vranjske ekipe u realizaciju ovog velikog događaja s obzirom na njihovo iskustvo u dosadašnjem takmičenju“, rekao je Milenković..„Nije mala stvar osvojiti pobedu u konkurenciji 24 gradova i opština, a još je veće zadovoljstvo što je trijumf ostvaren već u drugoj godini takmičenja, što samo dokazuje kvalitet devojaka“, istakla je većnica Zorica Jović.

foto: T.S.

Igor Karadarević napomenuo je da je “južnjački ritam” pobedio i da pobedničkom timu sledi put u Istanbul tokom februara meseca , a da su predstavnice grada dobile poziv od Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu da otpevaju himne Republike Srbije, Savezne Republike Nemačke i Evropske Unije, tokom proslave 30 godina od pada Berlinskog zida.

David Makević pohvalno je govorio o saradnji rukovodstva grada sa organizacionim timom i kao veoma bitan događaj najavio dolazak 23 ambasadora Evrope, Izraela i Australije u Vranje, u sklopu promocije samog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“. Jedna od pobednica Mila Nikolić rekla je da su takmičenje, a onda I trijumf na njemu za njih fantastično iskustvo. “Ponosne smo što smo uspele da dovedemo Vranje do prvog mesta na ovom takmičenju”, rekla je Mila.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track