SPS I DALJE BEZ NAJVAŽNIJIH ORGANA! SOCIJALISTI NEZADOVOLJNI! Lider SPS Ivica Dačić nastavlja solo vladavinu u partiji!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

zasedanje

SPS I DALJE BEZ NAJVAŽNIJIH ORGANA! SOCIJALISTI NEZADOVOLJNI! Lider SPS Ivica Dačić nastavlja solo vladavinu u partiji!

Politika -

Dačić je rešio da najbliže saradnike drži u neizvesnosti do septembra i sledeće sednice GO

Predsednik SPS Ivica Dačić na sednici Glavnog odbora izbegao je da formira najuže stranačke organe, pa je, umesto potpredsednika, zamenika predsednika, članova Predsedništva i Izvršnog odbora, izabran samo predsednik IO - Vladan Zagrađanin.

Dačić je rešio da najbliže saradnike drži u neizvesnosti do septembra i sledeće sednice GO, što je, kako saznajemo, izazvalo veliko nezadovoljstvo među socijalistima.

- Da bi neko novi došao, neko stari mora da ode. Obaviću potrebne razgovore i do septembra ćemo videti - prenosi naš izvor šta je Dačić poručio saborcima na sednici.

Najglasniji bundžija što SPS od decembra prošle godine nema najvažnije stranačke organe opet je bio dosadašnji potpredsednik Novica Tončev, koji je direktno prozvao Dačića za stanje u SPS u kojem se funkcioneri grabe za fotelje, a ništa ne rade za partiju.

- Opleo je i po Zagrađaninu, ali je ovaj oćutao. A Dačić je na sve kritike odgovorio šalom: "Novice, ne sviđa mi se taj način. Kao da si jedan govor spremio u slučaju da budeš izabran za potpredsednika, a drugi u slučaju da ne dobiješ funkciju" - ispričao je izvor Kurira.

Ministar se pohvalio da je SPS jedina stranka koja odoleva vremenu i da je on, pored Mrkonjića, jedini član koji je tu od osnivanja pre skoro tri decenije.

Sve je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SPS bleštalo od skupocenih odela, brendiranih satova, visokih potpetica i tašnica stranih dizajnera! Ipak, u svom tom sjaju najveću pažnju privukao šef socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je za ovu priliku odabrao kravatu "socijalističke crvene boje". Podsetio je i pohvalio se da je SPS jedina stranka koja odoleva vremenu i traje čak 29 godina, te da je on jedini član, pored Milutina Mrkonjića, koji je tu od devedesetih. Istakao je i da je stranka podmlađena, da iza njega stoje ljudi koji se "možda ne sećaju najbolje devedesetih jer su tada rođeni", ali su oni vodeća energija socijalista.

1 / 6 Foto: ANJUG/ ZORAN ZESTIC

Osim Dačića, novinarima je za oko zapao i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, koji je obukao plavo odelo i zadovoljno i nasmejano pozirao foto-reporterima.

Nasmejan je bio i narodni poslanik Đorđe Milićević, koji je primetno izgubio u kilaži nakon teške saobraćajne nesreće iz koje je jedva izvukao živu glavu.

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović, prošetala je skupocenu luj viton tašnu, koja, kako stoji na sajtu te modne kuće, košta oko 2.000 evra.

Nekoliko minuta nakon početka skupa stigao je i Milutin Mrkonjić, koji je vidno raspoložen iz sveg glasa pozdravljao stranačke kolege i "upao" u Dačićev govor. Objasnili su mu da je konferencija za novinare u toku i da mora da se stiša. Neko je i šaljivo dobacio: "Našeg Mrku ne sme niko da dira".

Sednici su prisustvovali i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, kao i brojni drugi socijalisti.

Glumac i komičar Marko Stojanović, koji je član Glavnog odbora SPS, stigao je među poslednjima. Stojanović je od 2013. do 2015. bio direktor Doma omladine u Beogradu, ali nije bio na političkim funkcijama. On je krajem 2018. sa koleginicom Jelicom Sretenović, na predlog Dačića, postao član SPS i dobio značajnu funkciju.

kurir.rs/s.telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track