Najnovije vesti

HARADINAJEV LET ZA HAG POMEREN NEKOLIKO SATI: Na aerodrom ga dovezli službenim autom s rotacijom uz pratnju dva policijska vozila
Foto: EPA

trebalo da poleti u 12.30

HARADINAJEV LET ZA HAG POMEREN NEKOLIKO SATI: Na aerodrom ga dovezli službenim autom s rotacijom uz pratnju dva policijska vozila

Politika

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, stigao je danas u podne na aerodrom u Prištini, odakle je, prema medijima na albanskom, trebalo da poleti za Hag u 12.30, za kada je najavljen let na redovnoj lini, preko Beča.

 

Prema informacijama na aerodromu u Prištini, taj let za Beč već je pomeren za više od sat vremena, jer kasni u dolasku, što znači da će Haradinaj, osim ako ne bude išao "specijalom", mada bi u tom slučaju išao direktno u Hag, provesti sat vremena na aerodromu u Prištini.

 

Pre Beča sa prištinskog aerodroma poleće jedino let za Dortmund. Na prištinski aerodrom Haradinaja su inače dovezli službenim kolima sa rotacijom, uz pratnju dva policijska vozila. Automobil sa Haradinajem ušao je na rampu aerodroma pored VIP ulaza bez zaustavljanja pored velikog broja novinara.

Službeni automobil i dva policijska vozila, nakon manje od desetominutnog zadržavanja, napustila su aerodrom.

 

Haradinaj je pred polazak na saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu ponovio je svoje političke stavove i poručio da je Kosovo danas jače nego ikada.

 

 

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je, kako je naveo, "jače nego ikada, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama".

 

Ponovio je da je "Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama".

 

Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.

 

Inače, Hardinaj je ranije izjavio da je ostavku podneo da bi se pred Specijalnim sudom pojavio kao obični građanin, a ne kao premijer.

 

U jučerašnjoj pisanoj ostavci nadležnim institucijama, međutim, Haradinaj je tražio raspisivanje vanrednih izbora i saopštio da će na poziciji premijera vlade u ostavci privremenih prištinskih institucija ostati do izbora nove vlade.

 

Takođe, rekao je da će njegova Alijansa za budućnost Kosova učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima, a da će on ponovo biti kandidat za premijera.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...