DAČIĆ SA NOVIM AMBASADOROM ŠPANIJE: Nastavićemo da podržavamo poziciju i stavove Srbije u međunarodnim organizacijama
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Dobri odnosi

DAČIĆ SA NOVIM AMBASADOROM ŠPANIJE: Nastavićemo da podržavamo poziciju i stavove Srbije u međunarodnim organizacijama

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u posetu novog ambasadora Kraljevine Španije u Srbiji Raula Bartolomea Molinu i poželeo mu dobrodošlicu i puno sreće u radu tokom mandata u Beogradu.

Sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi odlični i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog, ali da je potrebno uložiti dodatne napore za intenziviranje ekonomske saradnje.

Kao dobar korak u tom pravcu je ocenjeno uspostavljanje direktnih avio linija Beograd - Madrid i Beograd - Barselona i održavanje ekonomskog foruma u Madridu u septembru.

Ambasador Molina je ponovio čvrst stav Španije u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i potvrdio da će Španija nastaviti da pruža podršku poziciji i stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

foto: Printscreen, Beta/Mario Strmotić

Osim toga, dodao je, Srbija može i ubuduće da računa na podršku i kada je reč o evrointegracijama.

Dačić je istakao da izuzetno cenimo principijelnu poziciju Španije u vezi sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Srbije.

Naglasio je da će i Srbija iste takve stavove imati i ubuduće kada je reč o suverenitetu Španije, te izrazio nadu da će nakon formiranja Vlade Španije biti realizovana poseta premijera Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track