SNS UVEK ZA DIJALOG, ALI NE SA ONIMA KOJI PRETE! Vesić: Napadi na Vučića i njegovu decu se ne mogu tolerisati
Foto: Nemanja Nikolić

pregovori vlasti i opozicije

SNS UVEK ZA DIJALOG, ALI NE SA ONIMA KOJI PRETE! Vesić: Napadi na Vučića i njegovu decu se ne mogu tolerisati

Politika -

Srpska napredna stranka je uvek otvorena za razgovore, ali ne sa onima koji prete i podstiču nasilje, poručio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić, komentarišući jučerašnji sastanak predstavnika vlasti i dela opozicije oko izbornih uslova i najavu njihovog nastavka.

Vesić je naglasio da je SNS uvek spremna da razgovara o tome kako da se poboljša bilo koji segment života u Srbiji, ali da predsednik te stranke Aleksandar Vučić neće razgovarati sa onima koji prete njegovoj deci i porodici.

- Kao predsednik Republike razgovaraće sa šefovima poslaničkih grupa jer je to njegova ustavna obaveza, rekao je Vesić.

Dodao je da je na tribini o izbornim uslovima, koju su organizovali Fond za otvoreno društvo i Fakultet političkih nauka, jedini zahtev opozicije bio da se Vučiću zabrani da se bavi politikom i da se do održavanja izbora dekretom zabrani objavljivanje vesti da se Vučić, na primer, sastao sa predsednicima stranih zemljama ili da je otvorio neku fabriku.

- Oni bi da zabrane da se bilo šta od toga objavi, da se Vučiću zabrane sve aktivnosti, da uspe blokada koju su hteli, samo na drugi način. To govori o tome kakvi su oni demokrate i koliko oni veruju u demokratiju, rekao je Vesić.

Podsetio je da su izborni uslovi danas isti kao pre 2012. godine i istakao da su skoro svi usvojeni za vreme Borisa Tadića, a neki i ranije.

foto: Nemanja Nikolić

Kada je reč o medijskim uslovima, naglasio je da za vreme vlasti SNS nijedan urednik nije završio u zatvoru, dok u vreme Borisa Tadića jeste.

Upitan o izjavi lidera Dveri Boška Obradovića jednoj regionalnoj televiziji o tome kako je TV N1 kupovinom kablovskog sistema SBB stavljena na prvo mesto kod kablovskih operatera, Vesić je kazao da je prvi put saglasan sa Obradovićem, uz opasku da Obradović nije rekao da su on i njegova politika korisnici uticaja koji ima SBB ima preko N1.

- Nije rekao da je N1 direktno prenosila njegov upad u RTS kada su njegovi saradnici pretili motornim testerama novinarima. Lepo je sve objasnio, kako je N1 ušla u nevladin sektor i kupila najvećeg kablovskog operatera, ali je zaboravio da kaže kako je kupila i Dajrekt mediju koja je najveći prodavac reklamnog prostora u Srbiji čiji je vlasnik bio Dragan Đilas, a sada je Šolak, primetio je Vesić.

On je uveren da Obradović to nije smeo da kaže jer je, kako navodi, na Đilasovom platnom spisku, kao i ostali članovi Saveza za Srbiju.

Naveo je da Đilas i njegov partner Šolak nikada ništa nisu ostvarili na drugi način osim kupovinom i da kupujući stranke, televizije i nevladine organizacije misle da mogu da dođu na vlast.

- Njima mediji služe da dođu na vlast i ostvare poslovnu korist preko politike. Đilas tako razume politiku, njega ne interesuju ni Kosovo, ni Lebane, ni kakav je gradski prevoz, njega interesuje politika da može da napravi svoju privatnu državu i da radi ono što je radio dok je bio na vlasti, naveo je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track