RAZGRANIČENJE DOBRO REŠENJE ZA PITANJE KOSOVA! Bivši zvaničnik Pentagona: Ideja o razmeni teritorija postoji i među demokratama i medu republikancima u SAD
Foto: Printscreen

PROCENA

RAZGRANIČENJE DOBRO REŠENJE ZA PITANJE KOSOVA! Bivši zvaničnik Pentagona: Ideja o razmeni teritorija postoji i među demokratama i medu republikancima u SAD

Politika -

Ako ideja o razgraničenju između Srbije i Kosova ne uspe, ne vidim šta je plan B, poručio je bivši zvaničnik Pentagona zadužen za Balkan Majkl Karpenter.

- Na kraju će se sve svesti na dogovor velikih igrača, među kojima su Amerika i EU, i na sporazum koji postignu lideri na terenu, što neće biti nimalo lako, bez obzira na to ko je na vlasti u Vašingtonu - ocenio je Karpenter i napomenuo da ideja o razmeni teritorija postoji i među demokratama i medu republikancima u SAD.

Bivši ambasador Milisav Paić objašnjava za Kurir da koncept razgraničenja nije sklonjen u stranu.

- Trampu treba spoljnopolitički uspeh i smatra se da bi, od svih žarišta u svetu, rešenje za Kosovo i Metohiju bilo najlakše postići. Međutim, pomeranje administrativne linije je samo jedan od elemenata.

Ne verujem u diktat, poput onog u Rambujeu, jer bi to sigurno bilo na štetu Srbije, a ne verujem da bi nam išao naruku ni neki novi Dejton. Dobro bi bilo da Amerikanci uspeju da pritisnu Prištinu na dijalog i istinski kompromis, koji bi obe strane ostavio nezadovoljne, ali bi stabilizovao situaciju u ovom delu Balkana - ocenjuje naš sagovornik.

Kurir.rs/I. K. Foto:Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track