Najnovije vesti

VUČIĆ SE SASTAO SA ŠARECOM: Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

zvanična poseta

VUČIĆ SE SASTAO SA ŠARECOM: Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Slovenije Marjanom Šarecom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno na kontinuiranoj političkoj i tehničko-ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

On je naglasio da Srbija vidi Sloveniju kao veoma važnog partnera kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu.

"Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja", istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Slovenački premijer rekao je da Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine, zato što je interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je istakao da Srbija može da računa na podršku u vezi sa proširenjem EU.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi veoma intenzivni, o čemu svedoče međusobne posete na visokom i najvišem nivou.

Trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji.

Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija podržava evropske integracije Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...