ĐURIĆ O IZBORIMA NA KIM: Strahovito je značajno za Srbe na Kosmetu da jedinstveno nastupimo
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

da se okupe oko srpske liste

ĐURIĆ O IZBORIMA NA KIM: Strahovito je značajno za Srbe na Kosmetu da jedinstveno nastupimo

Politika -

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

ĐuriĆ je naveo da će se odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji zajednički doneti, a da je Srpska lista značajan instrument za ostvarivanje prava Srba na Kosovu i Metohiji.

"Strahovito je značajno za Srbe na KiM da monolitno i jedinstveno nastupimo prema Albancima i prema svima drugima, i zbog toga je Srpska lista značajan instrument države Srbije, Beograda u saradnji, komunikaciji i borbi za ostvarivanje naših interesa na KiM", objasnio je Đurić.

Dodaje da su izbori prilika za Srbe da osiguraju čvrstu poziciju na KiM.

"Da sprečimo scenario koji bi mnogi želeli da vide u Prištini, a to je da Srbi budu u više kolona, da budu podeljeni. Po njihovim propisima dovoljno je da samo jedan poslanik bude iz neke grupacije koju su oni proturili kao srpsku i da onda i u Vladu i na sve druge pozicije imenuju ne ljude koje ce sarađivati i delovati u sklopu politike države Srbije i sarađivati sa Beogradom, nego da to budu ljudi koji su u funkciji Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i svih ostalih", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje da će se odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji zajednički doneti.

"Mi kao i uvek odluku o izlasku na izbore donosimo zajednički i smatram da Srbi treba da snažno budu okupljeni oko Srpske liste i o tome ćemo detaljnije govoriti narednih dana, ali vec sada želim da svim našim sugrađanima na KiM pre svega poručim da će njihova država biti uz njih, da ćemo nastaviti da ih podržavamo i materijalno, da ćemo nastaviti da ulažemo", navodi Đurić.

Dodaje da se u sklopu programa predsednika Vučića i Vlade realizuje 347 projekata podrške Srbima na KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track