OGLASILI SE VESELJI I HARADINAJ POSLE RANJAVANJA SRPSKOG MLADIĆA: Osudili napad, pa usledila žestoka provokacija
Foto: AP/Visar Kryeziu

istraga je u toku

OGLASILI SE VESELJI I HARADINAJ POSLE RANJAVANJA SRPSKOG MLADIĆA: Osudili napad, pa usledila žestoka provokacija

Politika -

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji i predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj su osudili sinoćno ranjavanje sedamnaestogodišnjaka srpske nacionalnosti na mostu na Ibru.

"Oštro osuđujem ordinarni zločin i pozivam organe reda da što pre rasvetle slučaj i izvedu pred lice pravde odgovorne", kazao je Veselji.

On je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi taj slučaj "za destabilizaciju Kosova i regiona", dok je Haradinaj rekao da se radi o izolovanom slučaju.

Podsetimo, predsednik Vučić je incident nazvao lošom vešću i to pomenuo kao argument za neotvaranje mosta na Ibru, koji povezuje južni i severni deo Mitrovice.

Veselji je rekao da je ta izjava Vučićeva "igra za njegove uske interese i za unutrašnju političku upotrebu a na štetu kosovskih Srba".

"Njegova izjava ima za cilj dovođenje u pitanje bezbednosti na Kosovu i šteti regionalnoj stabilnosti. Zato pozivam Beograd da se okane provokacija i da ostavi na miru naše sugrađane Srbe", izjavio je Veselji prenose danas prištinski mediji.

Rekao je da je Kosovo "evropska demokratska multietnička država koja garantuje maksimalna prava nevećinskim zajednicama" i "nikako neće dozvoliti stvaranje veštačkih zidova podele ili međuetničke mržnje".

Sinoć oko 18 sati u blizini mosta na Ibru koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice oštrim predmetom izboden je srpski mladić, a grupa albanskih mladića pobegla je u južni deo grada. Obavljen je uviđaj, a istraga je u toku.

To ranjavanje su osudili i politički predstavnici Srba s Kosova koji traže hitno nalaženje i kažnjavanje počinilaca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track