Najnovije vesti

POPOVIĆ IVKOVIĆ S AMBASADORKOM RUMUNIJE: Hvala na podršci suverenitetu Srbije
Foto: MUP

sastanak

POPOVIĆ IVKOVIĆ S AMBASADORKOM RUMUNIJE: Hvala na podršci suverenitetu Srbije

Politika

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Rumunije Oanom Kristinom Popom o ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković istakla je da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, kao i pravila samog Interpola, koja jasno definišu da samo države članice i posmatrači u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice ove međunarodne policijske organizacije.

foto: MUP

Ona je naglasila i da je ponovni zahtev takozvanog Kosova novi politički pritisak na Interpol, s obzirom da je na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola ovaj zahtev već odbijen.

Državni sekretar se zahvalila još jednom Rumuniji na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

foto: MUP

Ambasador Oana Kristina Popa istakla je da će Rumunija nastaviti da se pridržava svog principijelnog stava po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Tema sastanka bila je i saradnja dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova, za koju su sagovornice ocenile da je na visokom nivou.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...