SRBI SA DRUGE STRANE DRINE SU ZABRINUTI: Selaković pred sastanak predsednika Vučića sa Dodikom i političkim predstavnicima iz Republike Srpske
Foto: Zorana Jevtić

u predsedništvu u podne

SRBI SA DRUGE STRANE DRINE SU ZABRINUTI: Selaković pred sastanak predsednika Vučića sa Dodikom i političkim predstavnicima iz Republike Srpske

Politika -

Generalni sekretar predsednika Republike, Nikola Selaković kaže da postoji jasna zabrinutost Srba u BiH naročito u Republici Srpskoj.

"Uveren sam da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku pokušati da umanji i ublaži te tenzije, ali i da jasno i nedvosmisleno stavi do znanja da Srbija podržava Dejtonsku Bosnu i Hercegovinu", rekao je Selaković.

Kaže da će sastanku prisustvovati svi pozvani predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, odnosno srpskih stranaka iz Bosne i Hercegvine.

"Uveren sam da je ovo dobar znak i svakako jasan signal jedne zabrinutosti koja postoji kod našeg naroda", navodi Selakovic.

On navodi da Srbija poštuje i uvažava Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglažnošću i konsenzusom tri konstutativna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka.

"Srbija ima vrlo ozbiljan i odgovoran stav kada je u pitalju BiH koji glasi: poštujemo i uvažavamo Bosnu i Hercegovinu koja je sastavljena od dva entiteta Republike Srpske i Federacije BiH. Poštujemo Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglasnošću i konsenzusom tri konstutativna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka", istakao je Selaković.

Dodaje da je Srbija tokom proteklih godina brojnim projektima obuhvatila svih 63 opština u Republici Srpskoj, pomogla kroz izgradnju ili obnavljanje obdaništa, vrtića, škola, ambulanti, bolnica, infrastrukturnih projekata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track