TAČNO U PODNE POČEO SASTANAK VUČIĆA SA DODIKOM I PREDSTAVNICIMA IZ SRPSKE: Svi ćemo da razgovaramo o tome, jer želimo da očuvamo mir za srpski narod, da ne ugrozimo napredak Srbije! (FOTO)
Foto: Predsedništvo

susret u predsedništvu

TAČNO U PODNE POČEO SASTANAK VUČIĆA SA DODIKOM I PREDSTAVNICIMA IZ SRPSKE: Svi ćemo da razgovaramo o tome, jer želimo da očuvamo mir za srpski narod, da ne ugrozimo napredak Srbije! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u podne sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, a tema razgovora, kako je najavio predsednik Vučić, je "komplikovanje" političkih procesa u regionu.

1 / 6 Foto: Predsedništvo

Predsednik Vučić izjavio je juče tim povodom da Srbija ne želi probleme, jer to samo zaustavlja napredak.

"Svi ćemo da razgovaramo o tome, jer želimo da očuvamo mir za srpski narod, da ne ugrozimo napredak Srbije. Ne treba nam zaustavljanje napretka, već mir", rekao je Vučić.

Svakako će jedna od tema biti Deklaracija SDA, koja predviđa formiranje "Republike BiH" bez entiteta, pa i Republike Srpske.

foto: Predsedništvo

Dodik je uoči sastanka najavio da će od predsednika Srbije, koja je jedan od potpisnika i garanta Dejtonskog sporazuma, tražiti da garantuje postojanje Republike Srpske u skladu sa tim sporazumom .

Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvuju i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Na skupu u sedištu predsednika Srbije su i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandsar Vulin i drugi ministri srpske vlade.

foto: Predsedništvo

Akademija povodom 70-godišnjice osnivanja NR Kine

Vučić prisustvovaće u subotu uveče svečanoj akademiji povodom proslave 70-godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine. Akademija će biti održana u Centru "Sava", s početkom u 19.30 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track