Najnovije vesti

PRVI VUČIĆEV SUSRET S NOVIM GRČKIM PREMIJEROM: Molimo Grčku da ne prizna nezavisnost Kosova
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanak u Njujorku

PRVI VUČIĆEV SUSRET S NOVIM GRČKIM PREMIJEROM: Molimo Grčku da ne prizna nezavisnost Kosova

Politika

Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju, rekao je predsednik Srbije

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku, oko ponoći po srednjeevropskom vremenu, sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, što je njihov prvi susret od Micotakisovog izbora za predsednika vlade.

Sastanak sa Micotakisom jedan je u nizu bilateralnih susreta predsednika Srbije, koje će imati tokom boravka u SAD, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

Najavljujući razgovor sa grčkim premijerom, Vučić je uoči puta u Njujork rekao da je molba Srbije da Grčka ne prizna nezavisnost Kosova.

"On će želeti da čuje i albansku stranu, a naša molba grčkim prijateljima će biti da ne priznaju kosovsku nezavisnost", rekao je Vučić, koji je i sam najavio da ga čekaju brojni susreti i teški razgovori, jer će glavna tema njegovih susreta biti Kosovo.

Inače, Vučić je odmah po objavljivanju rezultata parlamentarnih izbora u Grčkoj, početkom jula, razgovarao sa Micotakisom i čestitao mu pobedu.

Vučić je tada izjavio da je Grčka Srbiji istinski prijatelj, da smo sa Aleksisom Ciprasom imali korektnu saradnju, a da veruje da sa Micotakisom ta saradnja može biti još bolja.

"Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju. To je za Srbiju istinski prijateljska zemlja i narod i verujem da ćemo imati njihovu podršku i u narednom periodu", rekao je Vučić povodom pobede Nove demokratije, sestrinske partije SNS.

Podsetio je da je Micotakis u novembru prošle godine bio u poseti SNS i da su oni i lični prijatelji.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...