PAO DOGOVOR PRIŠTINE I PODGORICE: Crna Gora ostaje bez dela teritorije, Haradinaj sve ugovorio
Foto: AP / Visar Kryeziu

počinje da se obistinjuje

PAO DOGOVOR PRIŠTINE I PODGORICE: Crna Gora ostaje bez dela teritorije, Haradinaj sve ugovorio

Politika -

Predsednik partije „Alijansa za budućnost Kosova“ razgovarao je o razgraničenju sa Crnom Gorom.

"Crna Gora je nakon dugo vremena promenila smer. U poslednjem ratu, neki od nas su kod njih našli utočište. Sada su priznali našu nezavisnost“, poručio je Haradinaj.

Predsednik partije "Alijansa za budućnost Kosova" se sastao sa stanovnicima Rugove kod Peći i razgovarao o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Komentarišući pitanje razgraničenja tzv. Kosova i Crne Gore, Haradinaj je izjavio da je bilo grešaka, ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i da je verovao da će u saradnji sa njima biti postignut dogovor da se isprave greške.

"Sada nam se dogodilo to sa granicom, kao iznenađenje. Znamo da su istorija i prošlost bili teški, želimo da stvari uredimo. Sa Čakorom je napravljena greška. Shvatili su da nije u redu i njihova dva lidera se ne protive da se to popravi“, rekao je Haradinaj i istakao da "neće sebi reći da je nešto teško, dok ne vrati svaki kamen Čakora“.

Tvrdnje premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja o prekrajanju već potpisane demarkacije granica između Crne Gore i takozvanog Kosova, na području Kule i Čakora, izgleda da počinju da se obistinjuju.

Šef Haradinajeve parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova Ahmet Isufi rekao je da se komisije Prištine i Podgorice pripremaju da se bave korekcijom granice na terenu.

- Priština i Podgorica su se dogovorile oko korekcije granice. Međudržavne komisije se pripremaju za teren i angažuju se kako bi ispravile moguće greške, tako da ovih dana očekujemo da komisija obavi svoj posao.

Podsećamo, pre nekoliko dana Haradinaj je na svom Fejsbuku napisao: „O pitanju ponovnog razmatranja sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom razgovarao sam s mojim crnogorskim kolegom Duškom Markovićem.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track