KO JE KOME PRVI OPSOVAO MAJKU: Različite verzije VRŠNJAČKOG NASILJA u Odžacima! Maloletnik nasrnuo i na nastavnicu? (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

ko je kome prvi opsovao majku

KO JE KOME PRVI OPSOVAO MAJKU: Različite verzije VRŠNJAČKOG NASILJA u Odžacima! Maloletnik nasrnuo i na nastavnicu? (FOTO)

Društvo -

Najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u osnovnoj školi u Odžacima, kada je jednom od učenika sedmog razreda drugu iz odeljenja razbio glavu na času matematike.

Kako tvrde roditelji, povrede koje je zadobio P.V. krakterišu se kao teže, budući da ima posekotinu u predelu čela.

- Moj sin je jeo perecu na odmoru i kada je počeo čas matematike, nastavnica ga je zamolila da je spakuje. On je iz te kese izvadio dinar koji mu je ostao i počeo da se igra sa istim. To je njegovom drugu, koji je sedeo iza, smetalo i rekao mu je, psujuću mu majku, da prekine. Tada mu je ispao novčić, koji je podigao, uz reči da neće više, ali je i on uzvratio istom ovom ružnom psovkom dečaku, prepričava otac napadnutog dečaka Igor V.

Posle razmene psovki, dečak, kako tvrdi ovaj otac, gubi kontrolu, udara njegovo dete s leđa i nastavlja da mu udara glavu o sto.

- Nastavnica je pokušala da ih razdvoji, ali je on nasrnuo i na nju. Kasnije je objašnjavao da nije hteo tako da ispadne, već je to instinktivno uradio,

prepričava situaciju otac dečaka koji je završio da posekotinama na glavi.

Kako tvrde roditelji maloletnog P.V, nasilje nad njihovim sinom traje od trenutka kada je krenuo u školu.

- Nasilje trpi još od prvog razreda. U početku smo mislili da je reč o običnom dečijem koškanju, u šta nas je i psiholog škole ubeđivao i na taj način smirivao. Međutim, sve je samo bilo gore i molili smo školu da nam pomogne, ali oni ni u jednom trenutku nisu reagovali, tvrdi Igor V. otac napadnutog dečaka.

Kako dodaje, nakon incidenta psiholog je samo izjavio "da i nije tako strašan incident".

Prema njegovim rečima, njihovo dete još od prvog razreda trpi uvrede, diskriminaciju, ismevanje, koje je prema njegovim rečima išlo toliko daleko, da su mu deca gazila hranu i terala ga da istu jede.

- Jednom su hteli da ga gurnu sa ograde škole, što bi bio ozbiljan prekršaj, te se škola tad malo primirila i stala na našu stranu. No, sada je sve po starom. Niko ne želi da reaguje, a moje dete se osuđuje za sve što nije uradio i što kaže, isitiče Igor V. i dodaje da je više puta njegov stariji sin morao da brani brata zbog čega mu je pretio jedan od roditelja.

Međutim, Ivica P, stric dečaka koji je napao P.V. navodi da se drugačija priča krije iza ovog događaja.

- Moj bratanac već dve godine trpi njegovo maltretiranje. I nije tačno da je on prvi opsovao njegovu majku, već je to uradio P.V. zbog čega je moj brat reagovao. Takođe, njegov stariji brat je osam godina šikanirao starijeg brata dečaka koji ga je udario. Tako da nije baš tako, kako sada pričaju, revoltiran je Ivica P.

Slučaj se dogodio u četvrtak, a isti je prijavljen i u policiji, potvrdili su iz MUP.

Protiv maloletnog dečaka biće pokrenut redovan postupak u ovakvim situacijama i tužilac je obavešten o nemilom slučaju.

Nekoliko dana nakon incidenta, roditelji dečaka koji je udario svog vršnjaka, došli su s njim da se izvine napadnutom tvrdeći kako ovakav vid postupanja, nikako ne opravdavaju.

Povodom ovog slučaja, oglasila se i škola u kojoj se nasilje dogodilo.

- Nakon nasilnog dogadaja i povređivanja učenika na času matematike 26. septmebra, preduzeto je sledeće: ukazana je prva pomoć povređenom učeniku, pozvani su raditelji povređenog učenika zbog daljeg medicinskog zbrinjavana, školaska uprava je obaveštena od događaju i posledicama, a sve aktivnosti dalje preuzima školska uprava, navodi se u saopštenju škole.

Takođe, kako dodaju, pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika, kao i protiv nastavnice zbog eventualnih propusta u zaštiti učenika.

- Pored toga upućen je poziv učeniku i njegovim roditeljima za raspravu u okviru disciplinskog postupka. Rasprava je zakazana za petak, 04. oktobra u 11 časova u prostorijama škole, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track