JEREMIĆEVA UZDANICA NAPUSTILA NARODNU STRANKU! NEĆU S VUKOM ZBOG BOŠKA I ĐILASA: Ne slažem se s politikom čiji program je pljuvanje i bojkot
Foto: Facebook, Kurir

RAZLAZ

JEREMIĆEVA UZDANICA NAPUSTILA NARODNU STRANKU! NEĆU S VUKOM ZBOG BOŠKA I ĐILASA: Ne slažem se s politikom čiji program je pljuvanje i bojkot

Politika -

Presekla: Predsednica krupanjskog opštinskog odbora Jeremićeve Narodne stranke Slađana Grbić dala ostavku - podržao je odbor

Slađana Grbić, predsednica krupanjskog opštinskog odbora Narodne stranke, na čijem je čelu Vuk Jeremić, podnela je neopozivu ostavku i istupila iz ove partije.

Razlog za to je odluka NS da se priključi Savezu za Srbiju, koji vode Dragan Đilas i Boško Obradović, a čija je politika, kako kaže, bojkot izbora i neprestana kritika predsednika Aleksandra Vučića i svega što radi SNS.

foto: Facebook

Konstantna kritika

- Podnela sam neopozivu ostavku zato što nikad nisam bila za ulazak u SZS, članovi našeg odbora nisu bili za bojkot niti za politiku neprestanog kritikovanja i pljuvanja.

wNaša politika je bila razgovor sa sugrađanima, odlazak na teren, posećivanje ljudi od vrata do vrata, dok je stranka počela da propagira konstantnu kritiku bez argumenata, a posebno da napada predsednika Vučića. O Narodnoj stranci neću ružno govoriti, ali ću iznositi jasan stav da se ne slažem s politikom koja podrazumeva samo pljuvanje i bojkot - kaže Grbićeva za Kurir.

foto: Twitter

Bez komentara

Zbog toga je pismeno podnela neopozivu ostavku i poslala je centrali Narodne stranke. - Dve godine smo se lavovski borili, bili vidno prisutni na terenu, uspeli da napravimo neki rezultat, a vi ste nam uskratili mogućnost borbe i izlaska na predstojeće izbore. Stav OO Krupanj je jasan, ne želimo da budemo deo SZS, čiji su lideri Dragan Đilas i Boško Obradović, ne želimo da bojkotujemo izbore. Imam moralnu odgovornost prema članovima i simpatizerima stranke, svesna da trenutna politika ne vodi ni u jednom dobrom pravcu.

Ne možemo i ne želimo da se borimo za nešto u šta ni sami ne verujemo - napisala je Grbićeva. Za ovu odluku, kaže, ima podršku svih članova odbora u Krupnju. Iz Narodne stranke ovaj slučaj juče nisu želeli da komentarišu za Kurir, a Vuk Jeremić kao glavni u stranci nije se obratio sada već bivšoj političkoj saradnici.

On je ranije, prilikom osnivanja odbora u Krupnju, uz zajedničku fotografiju napisao: „Za predsednicu je izabrana Slađana Grbić, majka i žena sa srcem lavice, kojoj je strah nepoznata kategorija.“

Marko Matić NAPUŠTAJU IH I NAJVERNIJI SLEDBENICI

foto: Printkskrin

Analitičar Marko Matić kaže za Kurir da ovaj slučaj svedoči da su lideri Saveza za Srbiju preterali u svojoj ostrašćenosti i patološkom ponašanju. - Zbog toga su počeli da ih napuštaju čak i njihovi doskora najverniji sledbenici. Ovo je takođe jasan pokazatelj da u politici nema mesta ličnim opsesijama i frustracijama i da građani od političara i stranaka očekuju jasne ideje i programe, a ne propagiranje mržnje, nasilja i primitivizma - zaključuje Matić.

Kurir.rs/Silvija Slamnig Foto: Facebook,Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track