Najnovije vesti

SENZACIONALNO! KURTI BIO U VEZI SA SRPKINJOM: Ludo je voleo ćerku srpskog ministra policije
Foto: EPA, Profimedia

tajna: NEOBIČNA LJUBAVNA PRIČA LIDERA POKRETA SAMOOPREDELJENJE

SENZACIONALNO! KURTI BIO U VEZI SA SRPKINJOM: Ludo je voleo ćerku srpskog ministra policije

Politika
07:46h

Budući kosovski premijer želi da sakrije da mu je velika ljubav bila Lidija Sokolović, ćerka nekadašnjeg ministra Zorana Sokolovića, kaže bivši šef beogradske policije Marko Nicović

 

Lider Samoopredeljenja i najizvesniji kandidat za premijera samoproglašene države Kosovo Aljbin Kurti bio je u jednogodišnjoj emotivnoj vezi s ćerkom nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Zorana Sokolovića Lidijom Sokolović tokom devedesetih godina. Ta ljubav kasnije mu je sačuvala glavu i dala sigurnost u zatvorskom životu!

Ovo potvrđuje bivši šef beogradske policije Marko Nicović, koji ističe da se u uskim krugovima pričalo o toj vezi, ali da ona nije dospela do medija jer ih je Milošević držao pod kontrolom i nije želeo da taj, za njega skandal izađe u javnost.

- Lidija i Aljbin su se viđali u Beogradu, znam da je ta veza trajala oko godinu dana. Milošević je pritiskao Sokolovića da raskine tu ćerkinu vezu, to je za njega bilo nezamislivo da ona bude u vezi sa Albancem i iz Miloševićevog ugla problematičnom osobom. Kurti je pak zbog te veze bio povlašćen u zatvoru, ništa mu nije falilo, ali je uslov bio da se ta veza raskine, i tako je i bilo - kaže Nicović.

Sokolović bio protiv veze

Dodaje da su postojale spekulacije da je Lidijin otac izvršio samoubistvo zbog ćerkine veze, ali da to ipak nije bio razlog što je sebi okončao život.

- Tačno je da je bio protiv te veze zbog Miloševićevog pritiska, ali on je izvršio samoubistvo na čudan način i ne verujem da je ćerkina veza bila razlog. Njegovo vozilo je bilo u pokretu tokom samoubistva i imao je prostrelnu ranu na slepoočnici, to ukazuje na činjenicu da ipak nije bilo reči o samoubistvu - tvrdi Nicović.

foto: Dragan Kadić

Razapinju ga

Na drugoj strani, urednik nedeljnika Afera Gradiša Katić kaže da iz njihovog dopisništva sa Kosovu i Metohiji saznaju da bi Kurti želeo da zaboravi taj detalj iz svoje prošlosti jer je na udaru albanskih medija zbog veze sa Srpkinjom, što su njegovi politički protivnici jedva dočekali kako bi ga diskreditovali u javnosti.

- Njega razapinju albanski mediji zbog te veze s Lidijom Sokolović, ovih dana često pišu o toj temi - naveo je Katić.

Ljudi koji su devedesetih bili bliski Lidijinom ocu nisu želeli da otkrivaju detalje te veze, burno su reagovali na naše pitanje da nam otkriju koji detalj o tome. Tako se bivši predsednik Srbije Milan Milutinović zbunio, pa je rekao: „ Nisam ja bio ministar, ne znam ništa o tome“. Ni Milutin Mrkonjić i Uroš Šuvaković, stranačke kolege Zorana Sokolovića, nisu hteli ni da potvrde, ni da demantuju vezu Aljbina i Lidije.

Tajno pismo

LIDIJA PISALA KURTIJU

Vođu pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija optužio je poslanik kosovskog parlamenta Bekim Hadžiju za vezu sa Srbima i vladajućim strukturama u Beogradu, rekavši da je dokaze o tome predao predsedniku nadzornog odbora Kosovske obaveštajne agencije Florinu Krasnićiju i dao im zadatak da ih javno objave.

- Dobio sam pismo i tražio sastanak sa osobom koja me je obavestila tokom putovanja autobusom Beograd-Priština 28. 9. 2011. da je videla kovertu koju je Aljbinu Kurtiju poslala ženska osoba koju svedok dobro poznaje, a to je Lidija Sokolović, ćerka Zorana Sokolovića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova pod Miloševićem. Prema svedoku, kovertu poslatu iz Beograda dobili su Dardan Moljikaj i još dve osobe koje su stajale u automobilu ispred ulaza u autobusku stanicu u Prištini. Svedok je spreman da svedoči na sudu - naveo je Hadžiju.

Kurir.rs / Kristina Vasković

Foto: Profimedia, EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...