Najnovije vesti

SKUPŠTINA SRBIJE DANAS ZASEDA: Pred poslanicima predlog o 5.000 dinara pomoći penzionerima po hitnom postupku
Foto: Dado Đilas

sednica

SKUPŠTINA SRBIJE DANAS ZASEDA: Pred poslanicima predlog o 5.000 dinara pomoći penzionerima po hitnom postupku

Politika

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavlja danas sednicu na čijem je dnevnom redu Predlog zakona o poštanskim uslugama, Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, kao i izmene i dopune Zakona o informacionoj bezbednosti, o čemu se juče vodila objedinjena rasprava.

Poslanici će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda, kao i o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene.

Na dnevnom redu sednice su i izmene odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, kao i predlog davanja saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019, koji je u dnevni red uvršćen po hitnom postupku.

Reč je o izmenama koje se donose radi isplate novčane pomoći u iznosu od 5.000 dinara svim korisnicima penzija, privremenih naknada invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, i invalidnoj deci korisnicima privremene naknade kod Fonda.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...