LIDER SOCIJALISTA REAGOVAO POŠTO JE SATERAN U ĆOŠAK: Kurir naterao Dačića da ode od Bastaća!
Foto: Marina Lopičić

DAN POSLE

LIDER SOCIJALISTA REAGOVAO POŠTO JE SATERAN U ĆOŠAK: Kurir naterao Dačića da ode od Bastaća!

Politika -

Dan pošto smo objavili da je predsednik opštine Stari grad plaćao podršku SPS i SRS, šef socijalista je pripretio svojim članovima da podnesu ostavke

Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić naterao je socijaliste Nevenku Grabež i Aleksandra Todorovića, koji su bili deo vlasti u opštini Stari grad, da momentalno podnesu ostavke na funkcije pošto je Kurir objavio da su bili na platnom spisku Marka Bastaća, predsednika pomenute opštine.

Grabežova, koja je obavljala funkciju zamenika predsednika opštine, i Todorović, član opštinskog veća, podneli su ostavku na ove funkcije pre dva dana, tj. dan nakon što je Kurir objavio spisak odbornika koje je Bastać finansirao preko privatnih kompanija.

Ivica Dačić, lider SPS, na pitanje zašto je Grabežovoj i Todoroviću tek sad rekao da podnesu ostavku, odgovora:

- Ja sam im naložio odavno, ali su stalno pričali da nema sednice Skupštine opštine, i ja sam im rekao da to ne čekaju i da odmah podnesu ostavke, inače će svi biti isključeni iz SPS.

Podsetimo, Bastać je dve godine plaćao podršku socijalista i radikala za rušenje SNS na teritoriji Beograda novcem iz budžeta Starog grada. Kako je ispričao izvor našeg lista, odbornici i aktivisti SPS i SRS godinama dobijaju novac preko kompanija „Rispekt legal“ i „Kodeks trejd“ kao naknadu za bespogovornu podršku Bastaću. Oni su glasali za sve Bastaćeve predloge i nijednom nisu digli glas protiv njegovih akcija zaustavljanja saobraćaja i sabotaže radova po gradu.

Kurir.rs/K. Blagović/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja