SINIŠA MALI U EMISIJI HIT TVIT: Radim ono u šta verujem, a doktorat bi najradije pocepao
Foto: Printscren TV Pink

biće još bolje

SINIŠA MALI U EMISIJI HIT TVIT: Radim ono u šta verujem, a doktorat bi najradije pocepao

Politika -

Milsim da se Makron pokazao kao prijatelj Srbije, to je meni jako važno, a sastanak predsednika Vučića sa predsednikom Francuske je veoma važan, rekao je ministar finansija Siniša Mali u emisiji Hit-tvit TV Pink, govoreći o aktuelnim dešavanjima u Evropi.

- Svet je postao multipolaran, više nemate jednog policajca. Nisam siguran da Evropa ima lidera, ali Makron se profiliše kao takav. Ja sam za to da se mi bavimo našim interesima, našom ekonomijom, rekao je Siniša Mali.

foto: Printscren TV Pink

Na pitanje o auto-putevima, Mali je rekao da je u poslednje vreme izgrađeno preko 300 km autoputeva, što donosi nove fabrike i investicije. On je najavio nastavak izgradnje auto-puteva.

Ministar finansija Siniša Mali, izjavio je večeras da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.

Mali je ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega "najradije pocepao taj doktorat".

Podsetio je da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima.

Sve je to, kaže, radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.

Danas mu je, ističe Mali, stalo do toga kako radi svoj posao, kako građani ocenjuju to što radi i da li imaju nešto da mu zamere.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Sonja Spasić

Uveren je da nemaju šta da mu zamere jer plate i penzije rastu, a i Evropska komisija je nedavno u svom izveštaju ocenila da su finansije Srbije stabilne i da je srpski budžet u odličnom stanju.

Mali ističe da za takve izveštaje živi.

"Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi...pritisci su ogromni, tu su i Đilas i Trifunović...Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje", rekao je Mali u emisiji Hit-tvit Pink televizije.

I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat.

A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.

"Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan...", rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.

Ponosan je, dodao je, da je blizak saradnika predsednika Aleksandra Vučića, ali za sebe ne misli da je toliko važan da bi preko njega neko pokušavao da sruši vladu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/Miloš Miškov, Zorana Jevtić

Opozicija, prema njegovim rečima, taj pritisak vrši u nedostatku argumenata i planova za budućnost Srbije i zato, kaže, napadaju nešto za šta oni misle da imaju argumenata, iako misli da ih nemaju.

Mali je rekao da nema tviter nalog i ne prati tu društvenu mrežu.

Naglašava da radi ono što mu je posao i podsetio je da mu od 20. novembra predstoji višednevna odbrana budžea i niza zakona u parlamentu.

"Radim ono u šta verujem, a to je bolja budućnost Srbije, nas i naše dece", rekao je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track