Najnovije vesti

VUČIĆ SA DIREKTOROM MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA VELIKE BRITANIJE: Sastanak na Andrićevom vencu (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

predsednik srbije

VUČIĆ SA DIREKTOROM MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA VELIKE BRITANIJE: Sastanak na Andrićevom vencu (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Beogradu sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom. Razgovaralo se o bilateralnim odnosima, ali i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, koje nastaju nakon izlaska te zemlje iz Evropske unije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić je izrazio i interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Predsednik je zahvalio na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije, ali i naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

Vučić je britanskom zvaničniku preneo utiske sa sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao da je veoma važno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse.

On je političkog direktora Forin Ofisa Ričarda Mura upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode - kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala - na Zapadnom Balkanu, pokrenutoj sa premijerima Albanije i Severne Makedonije.

Politički direktor Ričard Mur je rekao da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu.

On je naglasio da Forin Ofis podstiče jačanje političkog dijaloga između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i najavio radne posete, koje bi doprinele jačanju saradnje dveju zemalja u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu, navedeno je u saopštenju.

Na instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavljena je fotografija susreta predsednika Vučića i Mura na Andrićevom vencu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...