VUČIĆ PESIMISTIČAN U VEZI DOGOVORA: Ne vidim rešenje za Kosovo, niko ga nije ponudio
Foto: Printkrin/TV Happy

ne zna šta će biti

VUČIĆ PESIMISTIČAN U VEZI DOGOVORA: Ne vidim rešenje za Kosovo, niko ga nije ponudio

Politika -

BEOGRAD, - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da u ovom trenutku ne vidi statusno rešenje kosovskog pitanja koje bi Srbija prihvatila i podvukao da ga niko nije ponudio.

Na konstataciju da postoje dva američka izaslanika za kosovsko pitanje, i da sada i EU najavljuje svog, Vučić je kazao da ne zna šta će i ko će biti.

"Sumnjam i pesimističan sam po pitanju dogovora. Uvek ćemo biti za kompromis, ali ja ga ne vidim u ovom trenutku", naglasio je Vučić.

Kazao je da će uskoro imati telefonski, a možda i direktan, razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

foto: Printkrin/TV Happy

Podsetio je da će se videti i sa šefom ruske države Vladimirom Putinom, za kojeg kaže da veruje da će biti iskren i prijateljski susret, podsećajući da je Putin jednom ranijom prilikom primio od njega, bez ikakve bezbednosne provere, poklon, što inače nikada ne radi.

"Verujem da ćemo umeti da nastavimo najbolje odnose između naših zemalja", kaže.

"Nakon tih razgovora znaću nešto više. Mislim da imaju ideje kako neki drugi planiraju da rešavaju to pitanje, ja što sam dobio od naših službi ne vidim rešenje i ne mislim da smo blizu", dodao je on.

Vučić je istakao da su razgovori uvek mogući.

"I kada vodite rat morate da vodite razgovore kako bi ga završili. Uvek su bolji i lekovitiji razgovori. Ali kada pričmao o statusnom rešenju koji bi Srbija prihvatila ja ga ne vidim i niko nam nije ni ponudio. Merkelova mi je pošteno rekla 'ne vidim nikakvu alternativu za tebe - čuvaj mir i stabilnost', a ja sam joj rekao da ću to da radim"; naglasio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track