Najnovije vesti

HAOS KOD DEMOKRATA NE PRESTAJE: Lutovac došao u stranku, rekao da nije znao da je Omladina raspuštena
Foto: Beta/Milan Obradović

nastavlja se

HAOS KOD DEMOKRATA NE PRESTAJE: Lutovac došao u stranku, rekao da nije znao da je Omladina raspuštena

Politika

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac večeras je stigao u centralu stranke gde ga predstavnici Omladine DS čekaju od juče.

Posle dvosatnog razgovora, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predstavnici Omladine DS su se dogovorili da se ponovo sastanu u sredu, kada će omladinici rukovodstvu stranke predati svoje zahteve u pisanoj formi, naveo je Blic.

Lutovac je poručio omladincima da nije ni znao da je Izvršni odbor doneo odluku da raspusti Omladinu stranke i zatražio je napismeno njihove zahteve.

Izvršni odbor na čijem je čelu Dušan Konsantinovic juče je raspustio gradski odbor stranke i opštinske odbore u Beogradu, a potom i Omladinu čiji su predstavnici zbog toga blokirali centralu stranke.

Članovi Omladine Demokratske stranke od juče popodne, kada su čuli da je njihov odbor raspušten, samo dan pošto je izabran, "dežuraju" na smenu u prostorijama stranke u Nušićevoj ulici, i očekuju predsednika Zorana Lutovca da im objasni odluku o raspuštanju njihovog, ali i drugih odbora stranke, ali se to danas do podneva još nije dogodilo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Instagram

Omladinci Demokratske stranke (DS) su i dalje u prostorijama centrale te stranke u Beogradu. Aleksandar Pavić, predsednik Demokratske omladine ;koja je raspuštena u subotu, kazao je agenciji Beta da će oni ostati tamo "dok god im se neko ne obrati"."Čekamo odgovor, to nije blokada, već želimo da porazgovaramo o toj odluci" o raspuštanju omladinske organizacije, koju je Glavni odbor DS doneo u subotu, rekao je Pavić za agenciju Beta.

Dodao je da su u centrali DS-a u Nušićevoj ulici samo omladinci te stranke.

Pored Omladine DS-a, juče je raspušten i Gradski odbor DS za Beograd. Predsedništvo Demokratske stranke (DS) raspustilo je u subotu podmladak stranke, koji je dan ranije izabran, a Glavni odbor, održan pre toga, pokazao je dubinu podela u stranci, čiji "stari", ugledniji članovi smatraju da je DS "uzurpirana" i da odluke donosi neko drugi, umesto stranački organi.

Predstavnica Omladine DS Aleksandra Božić, koja sa kolegama danas "dežura", rekla je da od juče nisu dobili nikakvo objašnjenje raspuštanja njihovog odbora, ali ni da li će Lutovac doći da im to kaže, s obzirom da su mu, i javno, uputili poziv da dođe.

"Ovom odlukom ugrožena je demokratija u stranci, a nama stižu poruke podrške sa svih strana, od funkcionera, tako i poslanika iz redova DS", kaže Božić za Tanjug.

Ona ističe da njihova ideja nije da "prave haos", ali insistiraju na odgovorima.

Tim pre što, kako navodi, pre sednice Glavnog odbra nije bilo nikakvih nagoveštaja da bi moglo doći do takve odluke, te da su bili zatečeni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čekajući...

A post shared by Demokratska omladina (@demokratska_omladina) on

Božić kaže da ne znaju ni koji članovi su glasali za takvu odluku i da očekuju da će imati više informacija kada predsednik Lutovac dođe i obrati se.

"Spremni smo da čekamo dok se ne pojavi, jer za nekog ko se nalazi na takvoj poziciji ne priliči da se ne pojavi i da razgovara s nama, jer to je sve što želimo - da razgovarmo", precizirala je Božić.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...