RAZOTKRIVENA ŠEMA, JOŠ 2 SVEDOKA OPTUŽILA BASTAĆA Potvrdili priču kuma Lešnjaka da su mu davali pare u zamenu za poslove
Foto: Beta/Miloš Miškov, Printscreen

istraga korupcije u opštini Stari grad

RAZOTKRIVENA ŠEMA, JOŠ 2 SVEDOKA OPTUŽILA BASTAĆA Potvrdili priču kuma Lešnjaka da su mu davali pare u zamenu za poslove

Politika -

BEOGRAD - Dva svedoka u slučaju istrage korupcije u opštini Stari grad potvrdila su priču Lazara Lešnjaka da su mu davali deo novca kako bi zauzvrat dobijali određene poslove.

Odgovorno lice u Udruženju ''Hjuman distrikT'' Aleksandra K.R. i osnivač Udruženja ''Čarobne ruke'' Dejan M. ispričali su u istrazi da su deo novca koji je uplaćivan na račun njihovih organizacija vraćali saradnicima predsednika opštine Marka Bastaća.

''Udruženju Hjuman distrikt uplaceno je 1.590.000 dinara iz budžeta opštine, a potom je taj novac opravdan fiktivnim računima. Od ukupne sume 1.100.000 je opravdano fiktivnim računima dok ostatak nije opravdan. U tom trenutku Lazar Lešnjak bio je kao predsednik komisije zadužen za dodelu i kontrolu utrošenih sredstava'', otkrio je izvor Blica.

Aleksandra K.R. je potvrdila navode Lešnjaka da je između 30 i 50 odsto od uplaćenih sredstava vraćala njemu na ruke.

Lešnjak je ranije u izjavi policiji rekao da je novac odnosio Bastaću, a da su ga potom delili. On je rekao i da je Bastać apsolutno odgovoran za budžet i da nijedan projekat nije mogao da prođe ako njemu ne bi bio vraćen deo novca.

Slično je bilo i sa korišćenjem javnog prostora, piše list, te navodi da je utvrđeno da je udruzenju ''Čarobne ruke'' na ime donacije uplaćeno 3.604.000 dinara, a osnivač tog preduzeća Dejan M. sve vreme je održavao kontakte s načelnikom Sektora za komunalno-inspekcijske poslove opštine Stari grad Marjanom Nakovim.

''Istražitelji su obavili razgovor sa svim firmama koje su trazile zauzeće javne površine i svi su potvrdili da im je Nakov davao preporuku da novac uplaćuju udruženju Čarobne ruke a tek kada bi doneli potvrdu o uplaćenoj dogovorenoj sumi Nakov bi im dao ugovor i javnu površinu na korisćenje'', otkriva izvor lista.

Razgovori sa svedocima u istrazi korupcije se nastavljaju, a prethodnih dana je bilo i svedoka koji su negirali da su novac vraćali Bastacu i njegovim saradnicima.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track