BASARA O NESREĆI KOD DOLJEVCA I NAGAĐANJU O 2 MINUTA Besmislena opozicija pogrešno misli da će time naštetiti Vučiću!
Foto: Aleksandar Jovanović

Oštro o spekulacijama nad tragedijom

BASARA O NESREĆI KOD DOLJEVCA I NAGAĐANJU O 2 MINUTA Besmislena opozicija pogrešno misli da će time naštetiti Vučiću!

Politika -

Pisac Svetislav Basara kaže da je u prošlosti u Srbiji brisano i nestajalo mnogo delova sa snimaka raznoraznih zločina. Na ovu činjenicu je podsetio odgovarajući na pitanje o spekulacijama da nedostaje dva minuta sa snimka nesreće kod naplatne rampe, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević, dok je u kolima bio Zoran Babić.

U intervjuu za NIN, Basara je rekao i da bi ovaj tragičan slučaj kod Doljevca davno prekrio zaborav da, kako je istakao "ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time naneti političku štetu predsedniku Aleksandru Vučiću, što je, kaže, čista glupost.

foto: EPA

Na konstataciju novinara da u tužilaštvu kažu da nedostaju dva minuta snimka i da se, kako kaže, ne zna da li se u tih dva minuta vidi ko izlazi iz automobila, ko je vozio, Basara je odgovorio:

- Pominjete dva minuta koja nedostaju na snimku sa naplatne rampe. Imate li vi predstavu koliko je u Srbiji - ne minuta, nego desetina godina - izbrisano na snimcima sa raznoraznih mesta zločina. Interesantno, međutim, sa snimka javnog streljanja Zorana Đinđića nije izbrisan ni sekund. Snimak je bio dostupan i pretprošlom srpskom predsedniku, Tadiću, koji je osim što je bio predsednik Srbije, bio i predsednik postđinđićevske Demokratske stranke, ali ne samo da je propustio da tužilaštvo koje pominjete, „pritisne“ - a imao je moć istovetnu Vučićevoj - da istraži političku pozadinu atentata, nego je stupio u kohabitaciju (što u prevodu znači švaleracija) sa Dačićem i najsumnjivijim političkim pozadincem, Koštunicom - rekao je Basara.

foto: M.S.

On se osvrnuo i na aktuelnu opoziciju u Srbiji.

- Davno bi ovaj slučaj prekrio zaborav da ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time naneti političku štetu Aleksandru Vučiću. Čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj političkoj šteti koju je napravio prethodni režim - rekao je Basara i nastavio: Slučaj, inače, Koštuničinog neodazivanja na poziv državne institucije - zbog čega je neizostavno morao biti priveden sa lisicama - dogodio se za vreme vladavine takozvanog Borisa Tadića. On često daje intervjue NIN-u, tako da ćete imati prilike da zanimljivo pitanje - zašto je država kojom je predsedavao ustuknula pred potpisima Bećkovića, Ćosića i Čavoškog - postavite njemu...- zaključio je pisac.

Kurir.rs/NIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track