Najnovije vesti

DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA MAJA: Evo kada nam stiže prvi LEDENI TALAS, proleće sve TOPLIJE
Foto: Z.Š.

objavio rhmz

DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA MAJA: Evo kada nam stiže prvi LEDENI TALAS, proleće sve TOPLIJE

Društvo

Republički hidrometeoroški zavod objavio je vremensku prognozu do kraja maja.

Januar

U januaru se očekuju nešto blaže temperature, ali ne zadugo. U trećoj dekadi prvog meseca očekuje se ledeni talas. Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini minimalna temperatura biće od 1.3, a maksiamalna oko 5.4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Februar

Predviđa se da će februar biti blaži i sa prosečnim temperaturama. Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, u Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni. Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mart

Biće nešto topliji i prosečno vlažan. Naime, u martu su previđene temeprature nešto iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će minimalna temperatura vazduha biti oko 4 stepen, a maksimalna oko 13.3ºC. Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima

April

Očekuje nas topliji i malo suvlji april, s malom verovatnoćom za pojavu jakih mrazeva koji su uobičajeni za prvi deo ovog meseca. U aprilu se očekuju temperature oko 9 stepeni. Mesečna suma padavina tokom aprila biće malo ispod višegodišnjeg proseka.

foto: EPA/Ilustracija

Maj

Peti mesec biće nešto topliji i suvlji u odnosu na prethodne godine. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne od 13.8ºC, dok će maksimalna temperatura tokom maja biće oko 24.8ºC. Mesečna suma padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg proseka.

(Kurir.rs/Informer/ FOTO: Kurir/Z.Š.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...