Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! SLIKAR BELE KUĆE OTKRIVA: Tramp obožava Srbe! Ima plan da nam donese bolji život
Foto: AP/Jacquelyn Martin, Privatna Arhiva

ISKRENO

EKSKLUZIVNO! SLIKAR BELE KUĆE OTKRIVA: Tramp obožava Srbe! Ima plan da nam donese bolji život

Politika

Predsednik Amerike je ispričao da veruje da je naš narod veliki. On zna da postoje planovi za ceo region koji će doneti bolji život ljudima, kaže Damir Radd

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp smatra da su Srbi hrabar, veliki i dobar narod, koji zaslužuje bolji tretman u svetskim okolnostima! To za Kurir otkriva slikar Damir Radd, jedini umetnik poreklom iz Srbije čija se slika nalazi u Beloj kući u Vašingtonu kod američkog predsednika.

Radd otkriva i kako je njegovo delo završilo kod prvog čoveka Amerike.

Planovi za region

- Nakon inauguracije sadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, kao harizmatičnog i uspešnog poslovnog čoveka kojeg moj suprug porodično odlično poznaje dugo vremena, odlučili smo da mu uručimo neki prigodan poklon, a to je upravo bila slika koju sam za njega naslikao, portret njega i Melanije. On je bio oduševljen i dobili smo zajedno privatni poziv u Belu kuću, a ono što mi najviše znači jeste velika podrška za moj rad, kako od predsednika Trampa tako i od mnogih važnih ljudi iz njegove administracije, porodice i prijatelja - priča Radd.

Upitan šta Tramp misli o Srbima, ovaj mladi umetnik kaže:

foto: Privatna Arhiva

- Ovo bitno pitanje sam davno postavio mom suprugu, znajući da ima izuzetne kontakte i dugogodišnja poznanstva, zahvaljujući profesionalnom međunarodnom iskustvu i porodičnim vezama u jevrejskoj zajednici, sa vrlo bitnim ljudima ovog sveta. A ono što mi je rekao jeste da predsednik Tramp veruje da su Srbi hrabar, veliki i dobar narod, koji zaslužuje bolji tretman u svetskim okolnostima, kao i da zna da postoje planovi za ceo region koji će doneti bolji život ljudima. Svakako bi bilo odlično kada bi došlo do posete američkog predsednika i njegovog tima Beogradu u skorije vreme.

Ozbiljan posao

Damir Radd navodi i da za šefa SAD priprema nove radove.

- Ove godine imam dosta toga u planu, između ostalog radiću slike i za predsednika Trampa i njegovu suprugu Melaniju, kao i za njegove rođake i prijatelje. To je ozbiljan i odgovoran posao, ali kada naiđete na izuzetno poštovanje i divljenje, to vas najviše motiviše - kaže on.

STAV ŽENE MOTIV NA SLIKAMA, ONE MENJAJU SVET Ana Frank, Dajana...

foto: Profimedia

Radd kaže da se njegov umetnički opus svrstava u prelaz nadrealizma u magični realizam, te da su slike rađene tehnikom ulje na platnu, kroz vizije kabale, drevne jevrejske filozofije, kroz koju, kako ističe, prima i kanališe svoja osećanja i energiju. Krajem 2019. imao je izložbu u Beogradu, a na izloženim radovima centralna figura je žena. Kako kaže, „žena je slika univerzuma, ona rađa svet i celo čovečanstvo“, a među onima koje su najviše promenile svet ističe Anu Frank, koja je „čovečanstvu ostavila izuzetno književno i istorijsko blago, pišući o svojim osećanjima i mislima u najtežim trenucima“, zatim Elenor Ruzvelt, suprugu predsednika SAD Frenklina Ruzvelta, koja je bila humanitarka i osnivač Opšte deklaracije o ljudskim pravima, a takođe navodi i britansku princezu Dajanu, čiji je „humanitarni rad bio izvanredan i kojim je dotakla živote svih nas više puta“.

foto: AP

- Danas se glas žena čuje više nego ikada ranije, sa velikim brojem žena na liderskim pozicijama. Kod nas u Srbiji danas imamo znamenite žene za koje svet zna, kao što je gospođa Ana Brnabić, predsednica Vlade, gospođa Irena Vujović, predsednica Gradske opštine Savski venac, i mnoge druge uspešne žene koje su učinile i čine velike stvari za ovu zemlju - kaže Radd.

Kurir.rs/  Boban Karović  Foto: AP/Jacquelyn Martin, Privatna Arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...