VUČIĆ POSLAO PISMO SI ĐINPINGU: Za Srbiju je Tajvan deo Kine! Osuđujemo svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine
Foto: Beta, AP

čelično prijateljstvo

VUČIĆ POSLAO PISMO SI ĐINPINGU: Za Srbiju je Tajvan deo Kine! Osuđujemo svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu u kome se kaže da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine.

"Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku 'jedne Kine' i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje", navodi u pismu Vučić.

Vučić ističe i da "za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine", saopštilo je Predsedništo Srbije.

"Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti", dodao je Vučić.

Takođe, Vučić je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.

"Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošću čekam Vašu posetu", navodi se u pismu Vučića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track