Čestitke Srbiji na izboru nove vlade

Čestitke Srbiji na izboru nove vlade

Politika -
Ohrabrujuće je da Srbija ponovo ima vladu koja jasno iskazuje posvećenost sprovođenju reformi i evropskim integracijama, odražavajući širok nacionalni konsenzus o ovim ciljevima", navedeno je u saopštenju Misije OEBS

BEOGRAD - Šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Dimitrios Kipreos pozdravio je danas formiranje vlade Srbije i njenu posvećenost sprovođenju reformi i evropskim integracijama.

"Ohrabrujuće je da Srbija ponovo ima vladu koja jasno iskazuje posvećenost sprovođenju reformi i evropskim integracijama, odražavajući širok nacionalni konsenzus o ovim ciljevima", navedeno je u saopštenju Misije OEBS-a. Izrazivši očekivanje da će vlada iskoristiti priliku da osnaži i ubrza proces reformi, Kipreos je rekao da je Misija OEBS-a spremna da nastavi da pruža podršku daljim reformama i jačanju demokratskih institucija i procedura.

"Nadamo se nastavku konstruktivne saradnje sa ovom vladom na prioritetima koje je ona naznačila, uključujući vladavinu prava, borbu protiv korupcije, reformu medija i drugih sektora, kao i u oblasti ljudskih prava i prava manjina", istakao je Kipreos. U saopštenju se dodaje da Misija podržava razvoj civilnog društva i podstiče razvoj regionalne saradnje i pomirenje.

Predsednik RS, Milorad Dodik čestitao je Srbiji izbor nove vlade istakavši da RS želi da nastavi kontinuitet saradnje i da je uveren da će ta saradnja biti dobra. "Ukoliko dozvole obaveze novog predsednika Vlade Srbije, Ivice Dačića jer je sada za njega najfrekventnije vreme već imamo dogovor da uskoro imamo sednicu saveta za provođenje Sporazuma o specijalnim vezama. Tada ćemo definisati naše odnose", rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track