VUČIĆ: Ja o dijalogu i taksama, Hašim o vizama! Predsednik otkrio i šta je Tači primetio
Foto: Printscreen

otvoreno!

VUČIĆ: Ja o dijalogu i taksama, Hašim o vizama! Predsednik otkrio i šta je Tači primetio

Politika -

DAVOS - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na neformalnom skupu u Davosu, na kojem je bio prisutan i Hašim Tači, govorio o problemima koje Srbija ima u regionu, dok je Tači više pričao o viznoj liberalizaciji.

"Tači je primetio da neki iz Evrope nisu pozdravili dogovor Beograda i Prištine o uvođenju avio linije i zapitao da li je to zbog američke podrške", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je on spomenuo nastavak dijaloga i ukidanje taksi koje je Priština uvela na srpsku robu i da je uvideo da su njegovi sagovornici razumeli zašto je to problem, te da su i oni protiv taksi.

"Sutra treba da pričamo o vozovima, ali kakvog to smisla ima ako naša roba ne može vozom da uđe na Kosovo i Metohiju? Nije važno ko kako posmatra to pitanje, mi smatramo da je to unutrašnji saobraćaj, oni da je između dve države, ali kako god smatrali, te trgovine nema", istakao je Vučić.

On je izrazio nadu da će formiranjem Vlade u Prištini deo tih problema biti rešen i podsetio da Srbija zbog taksi godišnje direktno izgubi između 900.000 i 950.000 evra.

Prema njegovim rečima, Srbija bi, da nisu uvedene takse, imala godišnji rast 4,1 odsto, umesto 4 odsto.

"Naša je želja da te probleme pokušamo da rešimo, da ljudi vide koliko se borimo za njihov standard i da bolje žive", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track