ĆERKI NADE OBRIĆ MASNA FOTELJA U BEČU OD DAČIĆA: Itana ministar savetnik i zamenik ambasadora Srbije!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen, Dragan Kadić

Saznajemo

ĆERKI NADE OBRIĆ MASNA FOTELJA U BEČU OD DAČIĆA: Itana ministar savetnik i zamenik ambasadora Srbije!

Politika -

Itana Pavićević, ćerka pevačice narodne muzike Nade Obrić, postavljena je početkom januara 2020. rešenjem Ministarstva spoljnih poslova za ministra savetnika Ambasade Republike Srbije u Beču, to jest za prvog operativca predstavništva, koji po potrebi zamenjuje ambasadora, saznaje Kurir!

Pavićevićeva je i ranije radila u Ambasadi Srbije u Beču, od 2012. do 2016, da bi potom službu nastavila u Berlinu. Iz Berlina je opet vraćena u Beč, i to u fotelju drugog čoveka ambasade, to jest ministra savetnika.

Ministar  savetnik... Itana Pavićević
Ministar savetnik... Itana Pavićevićfoto: Privatna Arhiva

Debela leđa

- Itana Pavićević je ćerka pevačice Nade Obrić. Ona je sada zaposlena u našoj ambasadi u Beču, i to kao ministar savetnik. To znači da je ona drugi čovek ambasade, odmah iza ambasadora (Nebojše Rodića), i prvi operativac našeg predstavništva. To je visoko zvanje. Sva organizacija posla, dijalog s domaćinima, sve ide preko nje. Kad je ambasador odsutan, ona ga zamenjuje - kaže izvor Kurira iz Ministarstva spoljnih poslova i dodaje: - Ona je dugo zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova. Obrazovana je i vredna. Međutim, poslednjih godina tok njene karijere je čudan. Ona je iz ambasade u Beču prebačena u našu ambasadu u Berlinu. Potom je, direktno iz Berlina, prebačena u Beč, što je krajnje neobično. To nije nikakvo kršenje propisa, ali su takvi slučajevi u praksi retki i ljudima iz naše sfere sugerišu da ona ima debela leđa iza sebe.

Premeštena iz Berlina

Iz Ministarstva spoljnih poslova, na čijem je čelu Ivica Dačić, potvrdili su saznanja našeg lista. - U rang ministra savetnika Itana Pavićević je rešenjem generalnog sekretara unapređena 12. 10. 2018. Itana Pavićević je pre i nakon predmetnog unapređenja bila angažovana u Državnom sekretarijatu MSP na poslovima praćenja poslova državnog sekretara, odakle je rešenjem generalnog sekretara MSP premeštena u Ambasadu R. Srbije u Beču 9. 1. 2020 - kazali su u MSP i dodali da je Pavićevićeva zasnovala radni odnos u ministarstvu na neodređeno vreme 1. 4. 2002, nakon sprovedenog javnog konkursa tokom 2001. - Itana Pavićević radila je u Ambasadi RS u Berlinu, gde je bila angažovana na političkim poslovima. Tokom diplomatske karijere već je radila u Ambasadi RS u Beču - naveli su, dodajući da je Pavićevićeva završila pravni fakultet i da ima verifikovan nemački i engleski jezik na nivou C1.

Umislila da je iznad svih

OBRIĆEVA NEĆE DA PIJE KAFU S POSLUGOM

Otpevala desetine  hitova... Nada Obrić
Otpevala desetine hitova... Nada Obrićfoto: Damir Dervišagić

Pevačica Nada Obrić nedavno je otkrila da je svojevremeno svojoj kućnoj pomoćnici smanjila platu jer je ova htela da pije kafu s njom. Obrićeva je kazala da je pomoćnici objasnila da, dok pije prvu jutarnju kafu, obe treba da se pretvaraju da su gluvoneme - dakle, bez ikakve komunikacije. - Budim se i vidim dve šolje kafe. Rekla sam joj: „Izvini, je l‘ smo mi postale drugarice, aman, ženska glavo?! Makni tu kafu i sad ćeš imati 20 odsto manju platu zbog ovoga“ - kazala je Obrićeva, dodajući da joj je platu smanjila ipak za 10 odsto.

foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON DODATAK NAŠA NAJLEPŠA TOPLA ZIMSKA JELA: Samo u Kuriru - najbolji recepti naših domaćica

Uz dnevne novine Kurir danas ćete na poklon dobiti dodatak NAŠA NAJLEPŠA TOPLA ZIMSKA JELA gde ćete naći više od 40 recepata za supe, čorbe, predjela, glavna jela i salate: pasulj u paradajzu, srpski prebranac, grašak s testeninom, zelena boranija s makaronima, varivo od sočiva s viršlama, đuveč od boranije, gulaš s pasuljem, salata od mlade boranije i mnogi drugi.

foto: Promo

(Kurir.rs / Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen, Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track