BOJANA MALJEVIĆ PODRŽAVA INICIJATIVU KURIRA: Građani moraju da imaju pravo na izbor kanala
Foto: Damir Dervišagić

Sve jača podrška

BOJANA MALJEVIĆ PODRŽAVA INICIJATIVU KURIRA: Građani moraju da imaju pravo na izbor kanala

Društvo -

Inicijativa Kurira da kablovski operateri imaju sve kanale u ponudi, a potom da se u tržišnoj utakmici bore za korisnike kvalitetom paketa i cenom iz dana u dan dobija sve jaču podršku. Ne samo da bi se izbegli sporovi - poput aktuelnog koji je izazvala Junajted medija odlukom da isključi 17 kanala iz ponude Telekoma - od kojih na kraju najveću štetu trpe građani, već bi koristili svoje pravo potrošača na kvalitetan izbor.

Glumica i producentkinja Bojana Maljević kaže za Kurir da građani ne moraju da imaju sve kanale, ali treba da imaju jednako pravo na izbor kanala.

foto: Zorana Jevtić

- Vaša inicijativa je svakako bolja od zahteva Junajted grupe da Telekom ugasi njihove kanale u toku pregovora, pogotovo N1, jer u Srbiji nedostaje pluralizam u medijima. Razumem da se dve velike korporacije bore za tržište, ali ako je u interesu građana da imaju N1 (a svakako jeste), onda je trebalo da taj interes bude na prvom mestu. Ovde se vodi bitka oko sporta i ekskluzive na tržištu, ali mislim da je ovo pogrešan način za tu borbu, u kojoj najviše trpe građani - konstatuje Maljevićeva.

I njen kolega Lazar Ristovski, glumac, producent, scenarista, režiser, ocenjuje da narod polako ali sigurno staje na stranu istine i pravde.

- Istina je da Srbija teško i polako ipak ide napred. A pravda je da mediji moraju da budu dostupni svima. Svi kanali na svim platformama!!! Narod je to zaslužio! - jasan je Ristovski.

foto: Ana Paunković

Ljubiša Ristić, proslavljeni pozorišni reditelj, kaže da podržava predlog Kurira:

- Država to mora da postavi kao uslov pred operatere, jer u suprotnom ova tema će se dalje koristiti u političke svrhe i u kampanji.

(Kurir.rs / Foto:Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track