DAČIĆ: Opasna je najava Kurtija o uvođenju obaveznog vojnog roka, on bi da Srbi pucaju na Srbe!
Foto: EPA / Koča Sulejmanović

DAČIĆ: Opasna je najava Kurtija o uvođenju obaveznog vojnog roka, on bi da Srbi pucaju na Srbe!

Politika -

BEOGRAD - Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid protiv Srbije trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa "Niš-ekspresa", streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjickog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

To bi zaista bi jedinstven slučaj u pravnoj praksi da dželat sudi žrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa, onda se gasi i najmanja nada za oživljavanje dijaloga, rekao je Dačić za Novosti povodom najave mandatara tzv. Kosova Aljbina Kurtija u parlamentu da će podneti tužbu za genocid protiv Srbije i da ce osnovati institut za ratne zločine.

"Naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služe tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih važećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj bože, bili naterani da pucaju na svoju braću", upozorio je Dačić.

Kurir.rs/ TAnjug

Foto EPA / Koča Sulejmanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track