Vulin: Ahtisari otplaćuje dug albanskim lobistima

Vulin: Ahtisari otplaćuje dug albanskim lobistima

Politika -
Srbija je članica UN i zato će poštovati Rezoluciju 1244 SB UN, duguje albanskim lobistima, a mi mu ništa nismo dužni, rekao je šef vladine kancelarije za KiM

BEOGRAD - Šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je izjava bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija da Srbiju ne treba pustiti u EU dok ne prizna Kosovo - otplaćivanje duga albanskim lobistima, a da mu Srbija ništa ne duguje i da će se držati svog Ustava.

"Država Srbija nije banana država. Ona ima svoj Ustav i njega će se držati. Ona je članica UN i zato će poštovati Rezoluciju 1244 SB UN. Njegova izjava je otplaćivanje duga prema albanskim lobistima, a mi mu ništa nismo dužni", poručio je Vulin.

Vulin je podsetio da je Ahtisarijev plan u Srbiji odbačen i da je samim tim on "još manje bitan".

Finski diplomata i bivši izaslanik UN u razgovorima o statusu Kosova i Metohije Marti Ahtisari smatra da Srbiji ne bi trebalo dozvoliti da postane članica EU dok ne prizna nezavisnost Kosova.

"Srbija je odavno izgubila pravo nad Kosovom. Ona se godinama loše ponašala prema Kosovarima", rekao je Ahtisari za zagrebački Večernji list.

Ahtisari je komentarisao i izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Srbija neće priznati Kosovo čak i pod uslovom da ne postane članica EU.

"Ako žele u Rusiju neka idu tamo. Nikakav popust nije prihvatljiv, ni u BiH niti drugde", rekao je Ahtisari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track