SKUPILI POTPISE ZA SEDAM DANA: Marko Đurišić prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije
Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Izbori

SKUPILI POTPISE ZA SEDAM DANA: Marko Đurišić prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije

Politika -

Ujedinjena demokratska Srbija predala je listu kandidata za narodne poslanike Republičkoj izbornoj komisiji, a prvi na listi je Marko Đurišić. Listu čine „Srbija 21“, Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, Vojvođanski forum, na čijem je čelu Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Đurišić je rekao da listu čine stranke proevropske građanske orijentacije, koje su se okupile da na izborima pokažu da u Srbiji postoji građanska demokratska alternativa. On je naveo da su potpise sakupljali prethodnih sedam dana u 40 gradova i opština i zahvalio građanima koji su, i u teškim okolnostima zbog koronavirusa, to činili. - Nastavićemo kampanju u skladu s preporukama stručnjaka koji treba da kažu kako i da li je uopšte moguće voditi kampanju. Nama je zdravlje ljudi najbitnije i da što manje njih bude zaraženo tokom epidemije - rekao je Đurišić.

Na pitanje da li će prihvatiti poziv predsednika Aleksandra Vučića da u utorak razgovaraju o daljem nastavku kampanje zbog koronavirusa i eventualnom odlaganju izbora zbog situacije, Đurišić je odgovorio da će se odazvati svakom pozivu na razgovor navodeći da je potrebno da se svi ponašaju krajnje odgovorno jer ovo nije trenutak za političarenje.

Kurir.rs/ Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja