AMBASADOR ITALIJE U BEOGRADU Lo Kašo: Iskrena zahvalnost srpskim prijateljima
Foto: Beta/Milan Obradović

Ambasada Italije u Beogradu

AMBASADOR ITALIJE U BEOGRADU Lo Kašo: Iskrena zahvalnost srpskim prijateljima

Politika -

BEOGRAD - Ambasada Italije u Beogradu saopštila je danas da je u ovom dramatičnom trenutku po tu zemlju, teško pogođenu pandemijom virusa korona, srpski narod pokazao veliku solidarnost, kroz ponude pomoći, poruke, video zapise, pesme i poeziju, uz zahvalnost ambasadora Karla Lo Kaša.

"Ambasador Italije Karlo Lo Kašo želi da izrazi iskrenu zahvalnost srpskim prijateljima na nebrojenim dokazima bratskog prijateljstva i iskrenog saosećanja koji svedoče da je odnos između naših naroda utemeljen na dubokim osećanjima", stoji u saopštenju Ambasade Italije.

Dodaju da ih prethodnih dana mnogi pitaju za načine na koje mogu da izraze podršku Italiji, osoblju i medicinskim ustanovama koje se nose sa ovim teškim izazovom, navodeći da je otvoren poseban račun za donacije.

"Svi koji bi želeli da daju doprinos borbi protiv virusa korona da je Kancelarija Civilne zaštite otvorila tekući račun u banci za tu svrhu. Donacije mogu biti uplaćene na račun kako iz Italije tako i iz inostranstva", navodi se u saopštenju.

Donacije se mogu izrvšiti prem sledećim bankarskim instrukcijama: Banca Intesa Sanpaolo Spa Filiale di Via del Corso, 226 - Roma Primalac: Pres. Cons. Min. Dip. Prot. Civ.

IBAN: IT84 Z030 6905 0201 0000 0066 387 BIC: BCITITMM

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track