Najnovije vesti

BG ELEKTRANE OMOGUĆILE OLAKŠICE ZA STARIJE OD 65: Račune za februar, mart i april plaćaju po isteku vanrednog stanja
Foto: Shutterstock

bez obračunate kamate

BG ELEKTRANE OMOGUĆILE OLAKŠICE ZA STARIJE OD 65: Račune za februar, mart i april plaćaju po isteku vanrednog stanja

Beograd

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" danas je saopštilo da je omogućilo građanima starijim od 65 godina da račune za februar, mart i april 2020. izmire po završetku vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije korona virusa, i to bez obračunate kamate.

Za tu grupu potrošača, koji su redovno izmirivali svoje obaveze, biće omogućeno korišćenje i popusta od pet odsto u periodu vanrednog stanja, bez obzira na kašnjenje u plaćanju. Za korisnike koji su potpisali reprogram duga, produženje roka plaćanja se odnosi samo na dužnike iznad 65 godina starosti, dok su ostali potrošači u obavezi da izmiruju dug prema potpisanom reprogramu, odnosno kako i dospevaju rate.

Кako bi potrošači bili zaštićeni tokom trajanja vanrednog stanja, neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate, pri čemu će biti napravljen i zastoj u sprovodjenju postupaka izvršenja u periodu od 90 dana, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će će biti produžena akcija reprograma duga po okončanju vanrednog stanja, za najmanje dodatnih 90 dana, kako bi svi zainteresovani mogli da koriste reprogramu po veoma povoljnim uslovima.

Svi ostali potrošači su obavezni da redovno izmiruju svoje dospele obaveze, piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/ FOTO: Shutterstock)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...