PREMIJERKA BRNABIĆ OTKRILA: Sajam od sutra u 8 sati počinje da prima prve pacijente
Foto: Printscreen / RTS

sve spremno

PREMIJERKA BRNABIĆ OTKRILA: Sajam od sutra u 8 sati počinje da prima prve pacijente

Politika -

BEOGRAD - Privremena bolnica na Beogradskom sajmu će sutra od osam sati ujutru početi da prima prve pacijente, najavila je premijerka Ana Brnabić.

"To je sledeći logičan korak u odnosu na masivno testiranje, dakle ofanziva protov COVID 19 - da testiramo više ljudi i da one sa blažim simptomima odmah šaljemo u privremene bolnice, pod lekarski nadzor", rekla je Branbić.

Kaže da je to najefikasniji način da se borimo protiv toga, da izlečimo te ljude, zaštitimo njihove porodice i da posle 14 ili 28 dana znamo da su izlečeni i da mogu da se vrate i da nastave da se bore sa svima nama.

Brnabić je rekla smo 22. dana u borbi protiv korona virusa, što znači u "sred-srede" i da su pred nama dve izuzetno teške nedelje.

foto: Printscreen / RTS

"Imamo konkretan dokaz da mere zabrane kretanja za starije od 65 godina daju rezultate. Ako uporedimo sa Italijom, mi u Srbiji imamo 25,2 odsto registrovanih slučajeva starijih od 60 godina dok u Italiji 57,9 odsto. U grupi iznad 70 godina u Srbiji 9,1 odsto a u Italiji 39,5 odsto. U grupi iznad 80 godina 2,4 odsto dok je u Italiji 18,8 odsto", rekla je Brnabić.

"Koliko god bili kritikovani za potpunu zabranu kretanja stariji od 65 godina u urbanim sredinama i starijim od 70 u ruralnim, mi smo ponosni na ove rezultate", rekla je premijerka.

Istakla je da bi ti rezultati mogli da budu i bolji, ali da nam je potrebna gvozdena disciplina i da zato svako kretanje, iako nema trenutno novih mera, mora da bude svedena na minimum.

"U sledeće dve nedelje nam je potrebna gvozdena disciplina", poručila je Brnabić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track