VLADIMIR ĐUKANOVIĆ TVRDI: Opozicija sprema PAKLENI PLAN! Hoće da otmu vlast bez izbora
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

Koriste epidemiju

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ TVRDI: Opozicija sprema PAKLENI PLAN! Hoće da otmu vlast bez izbora

Politika -

Scenario za nasilno rušenje vlasti nakon vanrednog stanja je već ozbiljno u pripremi. Trenutno se vlast okrivljuje za apsolutno sve, samo je bitno da je kritika, pa makar ona bila i krajnje besmislena i maliciozna, kaže Đukanović

Deo opozicije očito ne preza ni od čega, pa koriste čak i tešku situaciju zbog koronavirusa da napadaju predstavnike vlasti i pokušaju da nasilnim putem dođu do fotelja.

Oni već uveliko pozivaju narod na ulice, iako je na snazi ograničeno kretanje građana zarad njihove zdravstvene bezbednosti, a konačni plan je sprečavanje izbora, koji treba da uslede po završetku vanrednog stanja, i dolazak na vlast mimo njih, otkriva Kurir!

- Pokušavaju da bukvalno sve što vlast trenutno preduzima povodom stanja zbog koronavirusa predstave kao negativno kako bi se stvorilo zastrašujuće nezadovoljstvo kod naroda. Tako sada osuđuju i karantin u Košutnjaku i podbunjuju ljude koji su tamo u karantinu iako se zna da iz bezbednosnih razloga to mora tako - navodi dobro obavešteni izvor Kurira. Dodaje da će se sve to nastaviti, i to pojačano, nakon završetka vanrednog stanja.

foto: Marina Lopičić

Ovo je na svom Jutjubu potvrdio i Vladimir Đukanović, poslanik SNS.

- Scenario za nasilno rušenje vlasti nakon vanrednog stanja je već ozbiljno u pripremi. Trenutno se vlast okrivljuje za apsolutno sve, samo je bitno da je kritika, pa makar ona bila i krajnje besmislena i maliciozna. Cilj je jedino da se podiže nezadovoljstvo. Jasno je da će ovu tešku situaciju brojni lešinari iskoristiti da se domognu fotelje na volšeban način - poručio je on i u razgovoru za Kurir.

Da se deo opozicije u ovim teškim trenucima ponaša krajnje neodgovorno i da na to motiviše i svoje birače, smatra i politikolog Jelena Vukoičić. - Oni koriste ovu situacija za podrivanje vlasti, koja samo pokušava da zaštiti živote građana.

No, njihov rejting je i pre pandemije bio nizak, a zbog ovoga što sada rade biće još niži. Bilo kakav dolazak na regularan način na vlast za njih je nemoguć, pa zato i rade sve ovo. Realno, i ne vidim način da se domognu vlasti, osim pokušaja nekim nasilnim putem - kaže Vukoičićeva.

Đorđe Milićević

NAPADAJU NA NAJPRIZEMNIJI NAČIN

foto: Zorana Jevtić

Potpredsednik Skupštine, socijalista Đorđe Milićević, ističe da predstavnici opozicije na najprizemniji način napadaju sve one koji nadljudskim naporima pokušavaju da sačuvaju život građana. - Očigledno je da je svim liderima samozvane opozicije u ovom trenutku daleko važnije kako da bez izbora dođu do vlasti i privilegija, a zaboravljaju da ih građani veoma dobro poznaju. To što cene da je ovo prilika za ubiranje političkih poena samo govori o njihovom karakteru - kaže Milićević za Kurir.

Kurir.rs/ I. ŽIGIĆ Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track