ANA BRNABIĆ SE ZAHVALILA KINEZIMA NA LABORATORIJAMA: Ovo je još jedna cigla u kući čeličnog prijateljstva
Foto: Printscreen

DRŽIMO SE ZAHVALJUJUĆI POMOĆI BRATSKOG NARODA

ANA BRNABIĆ SE ZAHVALILA KINEZIMA NA LABORATORIJAMA: Ovo je još jedna cigla u kući čeličnog prijateljstva

Politika -

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je Kini na donaciji za izgradnju dve najmodernije laboratorije za virus korona, koje će raditi 3.000 testova dnevno, ističući da je to samo deo ukupne podrške i pomoći te zemlje Srbiji, bez koje ne bismo mogli da se borimo protiv Covida 19.

Premijerka je istakla da je ovo izuzetno važna donacija, ali i samo deo sveukupne podrške Kine, u tehnologiji, zaštitnoj opremi, respiratorima, znanju Srbija, kaže, ne bi mogla ovako uspešno da se bori protiv Kovida 19, i bez znanja i pružene ruke Kine ne bi mogla da odoleva ovoj bolesti.

"Ovo je još jedna cigla u kući čeličnog prijateljstva. Radujem se danu kada ćemo moći da ugostimo predsednika Kine u Srbiji i na pravi način, kako znamo, da zahvalimo i odamo počast našem prijateljstvu", rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila na parterstvu, prijateljstvu i na, kako je rekla, velikodušnoj donaciji.

Zahvalila je i svim kompanijama koje su omogućile da dođe do ove donacije, a najviše Ambasadi Kine u Srbiji, koja je, kako je rekla, od prvog, pa i pre prvog dana bila uz narod Srbije u borbi portiv Koivda 19.

"Najveće hvala narodu Kine i kineskom rukovodstvu, na čelu sa predsednikom Sijem, na svemu što su uradili u teškim vremnima za Srbiju", rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da je Srbija u 34. danu borbe sa koronom.

"Još uvek se držimo, naš zdravstveni sistem je još uvek na nogama, odolevamo izazovima i borimo se dobro", rekla je Brnabić, dodajući da je to dobrim delom i zahvaljujući podršci i pomoći iz Kine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track