DOBILI SMO DVE LABORATORIJE NA POKLON OD KINE A OVAJ DETALJ JE HIT: Evo kako su se pozdravili premijerka Ana i ministar!
Foto: Tanjug Printscreen

zahvalnost kini

DOBILI SMO DVE LABORATORIJE NA POKLON OD KINE A OVAJ DETALJ JE HIT: Evo kako su se pozdravili premijerka Ana i ministar!

Politika -

BEOGRAD - Ugovor o kineskoj donaciji za izgradnju dve laboratorije za korona virus potpisan je danas u 11 sati.

"Kineska donacija se odnosi na izgradnju dve laboratorije, jedna je u Kliničkom centru Srbije, koja treba narednih dana da počne da radi, sad je u pripremi, a druga će se nalaziti u Nišu, verovatno u Institutu za javno zdravlje Niš, koja će biti kapaciteta hiljadu testova dnevno i počeće da radi za oko 45 dana", rekao je prethodno ministar poljoprivrede Branislav Nedimović za Pink.

1 / 5 Foto: Tanjug Printscreen

Za Niš je jedan deo sredstava donirala kompanija Zi Đin iz Bora, naveo je Nedimović, ističući da je to primer društvene odgovornosti jedne kompanije.

Govoreći o dvema laboratorijama na koje se odnosi kineska donacija, Nedimović je rekao da se radi o najmodernijim laboratorijama koje su korišćene i u Vuhanu.

"U Vuhanu se taj projekat simbolično zove 'vatreno oko', kojim se simbolično pokazuje borba. To nam je jedan od osnovnih alata da sve identifikujemo i obolele potom izlečimo", rekao je Nedimović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track