RASTE PODRŠKA SRPSKOJ NAPREDNOJ STRANCI: Narod sve više veruje predsedniku Vučiću
Foto: printscreen RTS

ISTRAŽIVANJE

RASTE PODRŠKA SRPSKOJ NAPREDNOJ STRANCI: Narod sve više veruje predsedniku Vučiću

Politika -

Srpska napredna stranka i dalje je najpopularnija, a predsedniku stranke i Republike Aleksandru Vučiću, podrška raste, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove.

"Prosečne ocene i generalna opredeljenost pokazuju povećanje podrške Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, i pored brojnih negativnih komentara građana koji se mogu videti na društvenim mrežama na račun uvedenih mera i generalnog rukovođenja situacijom", navodi se u istraživanju.

Kad je reč o Vladi Srbije, građani su najbolje ocenili rad premijerke Ane Brnabić i šefa diplomatije Ivice Dačića, a najnižu ocenu su dobili ministri Goran Trivan, Nela Kuburović i Vladan Vukosavljević.

Druga najpopularnija partija je Socijalistička partija Srbije, a zatim sledi Savez za Srbiju, pokazuje istraživanje.

Građani ne veruju političarima, ali se, prema istraživanju, protive bojkotu izbora.

Dve trećine građana se izjašnjava da bi izašli na izbore koji su bili prvobitno raspisani za 26. april, a nakon isključenja neopredeljnih i onih koji su odbili da se izjasne, te koji bi poništili listić, razultati pokazuju da najveći rejting ima lista Aleksandar Vučić - Za našu decu sa 61,9 odsto opredeljnih glasača.

Na drugom mestu nalazi se koalicija SPS-JS sa 10,8 odsto podrške, 7,1 odsto navodi Savez za Srbiju, dok se ostale stranke/koalicije pominju u manje od 4 odsto slučajeva. Istraživanje je sprovedeno od 12.do 22.marta na 1.207 ispitanika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track