VUČIĆ O NAPADU: Tokom juriša na Predsedništvo bilo 26 lica sklonih nasilju, kao da su dovedeni iz pritvorske jedinice
Foto: Screenshot Prva TV

UŽIVO

VUČIĆ O NAPADU: Tokom juriša na Predsedništvo bilo 26 lica sklonih nasilju, kao da su dovedeni iz pritvorske jedinice

Politika -

Sa Boškom Obradovićem je pred Skupštinom bilo 26 lica sklonih nasilju, nekoliko osuđivanih, jedno, na primer, zbog trgovine drogom, jedno zbog nasilničkog ponašanja, kao da su dovedeni iz neke zatvorske jedinice, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji gostuje uživo na TV Prva.

Teme razgovora su incidenti u Skupštini Srbije i razvoj političke situacije u Srbiji.

- Danas je dan za one najgore u našem društvu. Oni krše sve ono što lekari kažu, ali želimo da poštovanjem svakog na svoje mišljenje, čak i onih fašista, ne dozvolimo da se ikada ponovi slučaj kao što je ubostvo Ranka Panića - kaže Vučić gostujući kod Filipa Čukanovića.

foto: Screenshot Prva TV

Podsetimo, danas se ispred Narodne skupštine dogdio incident, gde je ispred Saveza za Srbiju Boško Obradović nasilnički sprečavao poslanike da odu na posao, a tom prilikom je povređen Marijan Rističević.

Ni o čemu ne mislimo isto sa tom grupacijom, poštujemo drugačije mišljenje, ali je veoma važno da svi osude napad rulje na jednog poslanika, kao što se to danas dogodilo, dodao je Vučić.

- Privedeno je oko 12 lica od njih 26. Jedno lice je osuđeno na 13 godina zbog trgovine drogom, drugo za nasilje na 3 godine, sve osuđenici, kao da su skupljeni iz zatvorske jedinice. To su prijatelji nekih političkih lidera - istakao je Vučić.

- Posvetićemo se našem ekonomskom napretku. Država će postaviti granice. Nije to pitanje za mene dokle ću da trpim. Ljude zanima šta će da rade, da zarađuju, šta će da jedu, gde će da letuju, imaju li perspektivu ovde - rekao je Vučić.

Smatram da je potrebno dopustiti svima pravo na svoje mišljenje, ali društvo mora da osudi ovako nešto. Po prvi put je van Skupštine rulja prebila narodnog poslanika - dodaje Vučić.

foto: Screenshot Prva TV

Predsedik Srbije kaže da politički partneri onih koji su tukli poslanike nisu osudili ovo nasilje.

- Ne želim ni da izgovaram imena onih o kojima mislim loše. Batinanje i nasilje nisu politika, kao što je rekla Gordana Čomić. Svi će oni izaći na izbore, u nekoj varijanti, možda na lokalne, možda i na parlamentarne. Nikada njima nisu bili važni uslovi. Širili su neistine i sramotili nas pred svetom - predočava Vučić.Podsetimo, danas se ispred Narodne skupštine dogdio incident, gde je ispred Saveza za Srbiju Boško Obradović nasilnički sprečavao poslanike da odu na posao, a tom prilikom je povređen Marijan Rističević.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track