ANDREJ VUČIĆ TUŽIO POSLANIKA NARODNE STRANKE ZA KLEVETU: Aleksić odugovlači suđenje da bi prikrio svoj kriminal!
Foto: Nemanja Nikolić

Ročište

ANDREJ VUČIĆ TUŽIO POSLANIKA NARODNE STRANKE ZA KLEVETU: Aleksić odugovlači suđenje da bi prikrio svoj kriminal!

Politika -

Manevar: Pravni zastupnik potpredsednika Narodne stranke, protiv koga je brat predsednika Srbije pokrenuo postupak zbog laži o navodnoj umešanosti u aferu „Jovanjica“, a što je veštačenjem osporeno, tražio izuzeće sudije

Novo ročište između Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i potpredsednika Narodne stranke i poslanika Miroslava Aleksića, po tužbi Vučića za povredu časti i ugleda zbog Aleksićevih izjava o navodnoj umešanosti Vučića u aferu „Jovanjica“, a koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem, održano je juče u Prvom osnovnom sudu.

Borivoje Borović, branilac Miroslava Aleksića, rekao je da je zatražio izuzeće sudije, jer, kako je rekao, smatra da je pristrasan, što je druga strana okarakterisala kao „besramnu manipulaciju“.

Vučićev pravni zastupnik Vladimir Đukanović, naime, kaže da Aleksić „besramnim manipulacijama pokušava da prikrije svoj kriminal“, podsećajući na poslove kojima se potpredsednik NS navodno bavio za vreme mandata predsednika opštine Trstenik.

foto: Nemanja Nikolić

Medijska haranga

- Videli smo pokušaj glumatanja žrtve gospodina Aleksića i pozorišnu predstavu koju je izvodio kolega Borivoje Borović. Na sve načine tužena strana pokušava da odugovlači sa postupkom, izmišlja događaje, manipuliše sa dokazima i pokušava da u postupak uvede neke stvari koje nikakve veze nemaju sa postupkom koji je Andrej Vučić poveo protiv Aleksića - naveo je Đukanović posle ročišta za Kurir.

Dodao je da „oni to čine kako bi opravdali kriminal u koji su umešani ljudi iz Saveza za Srbiju“ da bi, kako je rekao, „nastavili da vode medijsku harangu protiv Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“.

- Ipak, pravda je spora, ali sam ubeđen da je dostižna i da će u ovom slučaju biti nedvosmisleno stavljeno do znanja da bavljenje politikom ne znači laganje i da se za tako brutalno iznete laži mora platiti određena kazna - podvukao je Đukanović.

Brutalne laži

Podsetimo, Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda zato što je ovaj u javnosti govorio da ima saznanja da je Predrag Koluvija, vlasnik imanja „Jovanjica“, na kome su zaplenjene velike količine marihuane, pre hapšenja zvao predsednikovog brata.

Inače, po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal obavljena su veštačenja Koluvijinog telefona, kojima je utvrđeno da takvih poziva nije bilo, kao i da nema razmenjivanih poruka između Vučića i Koluvije.

Kurir.rs/ Kristina Vasković Foto: Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track