ĐURIĆ: Srbiji ne pada na pamet da prihvati priznanje nezavisnosti Kosova! Vučić bi pre žrtvovao sebe nego interes naroda
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

IZ VAŠINGTONA BEZ PRIZNANJA

ĐURIĆ: Srbiji ne pada na pamet da prihvati priznanje nezavisnosti Kosova! Vučić bi pre žrtvovao sebe nego interes naroda

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Srbiji ne pada na pamet da prihvati priznanje nezavisnosti Kosova i nametanje članstva Prištine u Ujedinjenim nacijama i poručio predstavnicima prištinskih privremenih insitucuija da će se iz Vašingtona vratiti bez priznanja Kosova.

Đurić je pres konferenciji rekao da je to poruka Srbije upućena liderima separatističkih stranaka i organizacija na KiM, a povodom, kako je rekao, brojnih laži iznetih prethodnih dana o prirodi i karakteru budućih razgovora Beograda i Prištine u Vašingtonu.

"Laž, nasilje i pretnje su diskurs kojim ne možete da razgovarate sa Srbijom. Čitava srpska, albanska i međunarodna javnost će do Vidovdana sve jasno videti. Videćemo ko je vera, a ko je nevera", rekao je Đurić.

On je rekao da je Srbija danas od ruskog ministar spoljnih poslova prilima ozbiljne ocene i obaveštenja o situaciji vezanoj za KiM, i zahvalio, kako je rekao, ruskim prijateljima na kontinuiranoj podršci Srbiji po pitanju KiM.

Đurić je poručio srpskom narodu, pre svega na Kosmetu, da će predsednik Aleksandar Vučić pre žrtvovati sebe, u političkom i svakom drugom smislu, nego nacionalne i državne interese na KiM.

On je istakao da je važno da u ovom trenutku budemo sabrani i ujedinjeni u političkom smislu i da će pozicija Srbije biti snažna, onoliko koliko srpski narod bude ujedinjen.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track